”Kul att spela för Amazon-älskare”

Ludvikas stjärnskott Jesper Lindell laddar för Amazonrock i Vansbro.
Foto: Pressbild
FOLK/BLUES ”En ung, vig och karatesparkande Van Morrison”. Så beskrev kritikerna Ludvikasonen Jesper Lindell efter EP-debuten ”Little Less Blue”, producerad av First Aid Kit-duons pappa Benkt Söderberg.
FAKTA
JESPER LINDELL

Aktiv sedan
2017

Skivbolag
Wellsound Records

Diskografi
Everyday Dreams (album 2019), Little Less Blue (EP 2017)

Hemsida
www.jesperlindell.com

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Sedan dess har musikkarriären rullat på i rätt riktning och nyligen släpptes också debutalbumet ”Everyday Dreams”. Kommande helg, den 3-4 augusti, rullar han hela vägen till Lokparken i Vansbro för att gästa den högoktaniga, Svenne Rubins-regisserade festivalen Amazonrock.
– Det ska bli kul att spela för alla Amazon-älskare. Min bror, som spelar bas i mitt band, ägde en Amazon ett tag. Synd att han sålde den – annars hade vi förstås åkt till Vansbro
i den, nyanserar Jesper Lindell.

Beskriv din stil.
– Jag har spelat och lyssnat på så många olika stilar och genrer genom åren, så min musik är nog en blandning av allt möjligt. Men skulle jag behöva sätta någon etikett på musiken skulle jag nog säga folk/soul.

Var kan man lyssna på dig?
– Det går att hitta min musik på alla streamingtjänster som exempelvis Spotify, webbutiker som Itunes, Amazon och liknande samt Youtube.

När och var uppträdde du senast?
– Jag har nyss varit nere i Falkenberg, där jag spelade på en festivalen Rootsy Summer Fest.

Dalarnas bästa scen?
– Det måste väl vara Dalhalla? Jag har tyvärr aldrig varit där, men har sett många klipp därifrån och det ser helt fantastiskt ut. Jag kommer alltid ångra att jag missade Neil Young när han spelade där.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Ju fler ställen det finns att spela på, desto bättre. Det är alltid kul med fler spelningar att kunna gå på!

Dalarnas bästa band/artist?
– I mina ungdomsår lyssnade jag mycket på Mando Diao, så jag måste nog säga dem. De har gjort mycket bra, men deras Fröding-skiva ”Infruset” är nog min absoluta favorit.

Senast besökta konsert?
– Jag har varit så upptagen med min egen musik att jag inte hunnit gå på så många konserter som jag velat. I slutet av förra året såg jag Father John Misty på Konserthuset i Göteborg. Det var en väldigt bra och inspirerande konsert.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Jag lyssnar mycket på soul just nu, både gammal och ny. Några favoriter är Holy Hive, The Arcs, Richard Swift och Sharon Jones.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Jag ser fram emot komma ut och spela och dela med mig av låtarna från mitt nya album live, och förhoppningsvis träffa dem som lyssnat på min musik. Sedan hoppas jag även kunna börja spela in nytt material i vår egenbyggda studio i Ludvika.

Framtidsplaner?
– Världsherravälde!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK Ett av de färskaste tillskotten på länets musikkarta ger hopp om god återväxt inom rockgebitet. Energiska Realy Delay från Borlänge kablade ut sin riffiga debutsingel ”Heaven’s Grace” nu i somras och kraftsamlar för att få ut platta nummer ett kommande sommar.
METAL Det gemensamma intresset för musik fick barndomskamraterna från Hedemora att plocka upp instrumenten och starta metalformationen Tryin’ Within. Med stöttepelaren Dalapop i ryggen kunde debutsingeln ”God’s Disguise” släppas på digitala plattformar i somras, medan debutskivan puttrar i grytan.
HÅRDROCK Efter många berikande år som Billion Dollar Babies ansåg Max Lander, Pat Kramer och Frankie Rich att det var dags att förnya sig. Ett lyckat drag kan tyckas, då man ganska snart landade ett färskt skivkontrakt med tyska AFM Records.