”Kul att spela för Amazon-älskare”

Ludvikas stjärnskott Jesper Lindell laddar för Amazonrock i Vansbro.
Foto: Pressbild
FOLK/BLUES ”En ung, vig och karatesparkande Van Morrison”. Så beskrev kritikerna Ludvikasonen Jesper Lindell efter EP-debuten ”Little Less Blue”, producerad av First Aid Kit-duons pappa Benkt Söderberg.
FAKTA
JESPER LINDELL

Aktiv sedan
2017

Skivbolag
Wellsound Records

Diskografi
Everyday Dreams (album 2019), Little Less Blue (EP 2017)

Hemsida
www.jesperlindell.com

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Sedan dess har musikkarriären rullat på i rätt riktning och nyligen släpptes också debutalbumet ”Everyday Dreams”. Kommande helg, den 3-4 augusti, rullar han hela vägen till Lokparken i Vansbro för att gästa den högoktaniga, Svenne Rubins-regisserade festivalen Amazonrock.
– Det ska bli kul att spela för alla Amazon-älskare. Min bror, som spelar bas i mitt band, ägde en Amazon ett tag. Synd att han sålde den – annars hade vi förstås åkt till Vansbro
i den, nyanserar Jesper Lindell.

Beskriv din stil.
– Jag har spelat och lyssnat på så många olika stilar och genrer genom åren, så min musik är nog en blandning av allt möjligt. Men skulle jag behöva sätta någon etikett på musiken skulle jag nog säga folk/soul.

Var kan man lyssna på dig?
– Det går att hitta min musik på alla streamingtjänster som exempelvis Spotify, webbutiker som Itunes, Amazon och liknande samt Youtube.

När och var uppträdde du senast?
– Jag har nyss varit nere i Falkenberg, där jag spelade på en festivalen Rootsy Summer Fest.

Dalarnas bästa scen?
– Det måste väl vara Dalhalla? Jag har tyvärr aldrig varit där, men har sett många klipp därifrån och det ser helt fantastiskt ut. Jag kommer alltid ångra att jag missade Neil Young när han spelade där.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Ju fler ställen det finns att spela på, desto bättre. Det är alltid kul med fler spelningar att kunna gå på!

Dalarnas bästa band/artist?
– I mina ungdomsår lyssnade jag mycket på Mando Diao, så jag måste nog säga dem. De har gjort mycket bra, men deras Fröding-skiva ”Infruset” är nog min absoluta favorit.

Senast besökta konsert?
– Jag har varit så upptagen med min egen musik att jag inte hunnit gå på så många konserter som jag velat. I slutet av förra året såg jag Father John Misty på Konserthuset i Göteborg. Det var en väldigt bra och inspirerande konsert.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Jag lyssnar mycket på soul just nu, både gammal och ny. Några favoriter är Holy Hive, The Arcs, Richard Swift och Sharon Jones.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Jag ser fram emot komma ut och spela och dela med mig av låtarna från mitt nya album live, och förhoppningsvis träffa dem som lyssnat på min musik. Sedan hoppas jag även kunna börja spela in nytt material i vår egenbyggda studio i Ludvika.

Framtidsplaner?
– Världsherravälde!

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

BLUES/AMERICANA Tremänningarna Patrik Steen och Anki Källström vårdar sina Borlängerötter ömt och skapar musik av såväl hemortens som den gemensamma släktens historia. Duon kallar sig Alberta Stonewell och är aktuell med debutsingeln ”The River” som skildrar ett spännande stycke ur hembygdens rika historieskafferi.
ROCK Borlängekillarna i färska actionrockande Lightyear Loopers sätter ribban högt och tar sikte på att bli ett nytt Nirvana. På kort tid har den energiska trion visat att förutsättningarna för detta är skäligen goda. Skivkontraktet är redan bärgat, spelningarna radar upp sig och den 17 januari frigörs debutsingeln ”Heart Attack”.
RAP/HIPHOP När ena halvan av den svenska hiphopduon QBNFLOW, Jamaica-ättade Tias Star, träffade kullan DJ Néa Vibes lämnade han förortslivet i Stockholm och slog ned bopålarna i Falun.