Kraftfull kvartett skivdebuterar

Tioårsjubilerande rapmetalbandet Power of Rage släppte nyligen sitt debutalbum.
Foto: Pressbild
RAPMETAL Utåt sett har den Falun-Borlängebördiga kvartetten Power of Rage legat hyfsat lågt den senaste tiden. Låtmaterial har däremot inte varit en bristvara.
FAKTA
POWER OF RAGE

Medlemmar
Aron Klarström, Hampus Grönberg, Linus Frykberg och Hannes Heinemann

Aktiva sedan
2009

Skivbolag
Power of Rage i samarbete med Valley Music

Diskografi
Power of Rage (album), Face the Wall (EP), Alienation (singel)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Den återstående dosen energi och inspiration som krävdes för att knyta ihop säcken och slutföra den självbetitlade debutplattan ansamlades under en trivsam utekväll.
– Vi bestämde oss för att färdigställa nya och gamla låtar som har legat på hyllan länge. Vi sågs över en öl en kväll och kände direkt att vi måste spela in våra gamla låtar. Under förberedelseprocessen tillkom även nya låtar som blev riktigt bra, säger Borlängebon Aron Klarström, sångare och producent i bandet.

Beskriv er stil.
– Rapmetal. Min ambition var alltid att göra riktigt grym metal med en tvist. Jag har alltid rappat och i bristen på rapmetalband i dagens klimat så kändes det som en bra idé att starta ett sådant band.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify är det mest tillgängliga.

När och var uppträdde ni senast?
– Sommaren 2013.

Dalarnas bästa scen?
– Broken Dreams i Borlänge.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Inte på rak arm… Vi är rätt nöjda pojkar!

Dalarnas bästa band/artist?
– Det finns för många för att säga en.

Senast besökta konsert?
– Twenty One Pilots i Globen.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Svensk hiphop.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Nästa spelning och att fira vårt tioårsjubileum.

Har ni några spelningar planerade?
– Nej, vi har officiellt lagt bandet på is på grund av att vi bor i olika städer och länder. Att skivan kom till var egentligen helt för vår egen skull, det gör oss extra tacksamma att den fått så positiv feedback.

Framtidsplaner?
– Vår ambition är att sätta ihop ett gig för vårt tioårsjubileum under 2019

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

HEAVY METAL Att hårdrockande Astral Doors från Borlänge tillfälligt lagts på is fick det att klia i fingrarna på några av medlemmarna. Trummisen Johan Lindstedt lät kreativiteten flöda tillsammans med vapendragaren Chrille Wahlgren och vips tog bandet Freaks and Clowns form.
POP Med ena foten i Stockholm och den andra i London har Morasonen Kristoffer ”Koda” Eriksson skrivit hitlåtar till bland andra svenska popsensationen Estraden samt samarbetat med världsstjärnan Ellie Goulding.
ELEKTRONISKT Kreativt skapande har alltid spelat en central roll i Falurotade Ivar Jons liv. Så även handlingskraft och produktivitet.