Hitdoldis debuterar som artist

Morabördige låtskrivaren Koda gör artistdebut med singeln ”Outside”.
Foto: Pressbild
POP Med ena foten i Stockholm och den andra i London har Morasonen Kristoffer ”Koda” Eriksson skrivit hitlåtar till bland andra svenska popsensationen Estraden samt samarbetat med världsstjärnan Ellie Goulding.
FAKTA
KODA

Medlem
Kristoffer Eriksson

Aktiv sedan
2016 som låtskrivare och 2019 som artist

Skivbolag
Arcane Records

Diskografi
Som artist – debutsingeln Outside. Som låtskrivare – Robinson - Don’t Trust Myself, VAX - Crime, Syn Cole - Who You Are, med flera.

LÄNKAR
Spotify Soundcloud Youtube Facebook

Med färska singeln ”Outside” ställer sig multiinstrumentalisten och hitmakaren själv i strålkastarljuset och prövar vingarna som soloartist.
– Det känns overkligt och helt fantastiskt att äntligen få släppa min egen musik. Jag har drömt om detta så fruktansvärt länge och det är extra roligt att få starta resan tillsammans med folk man tycker om, berättar Kristoffer Eriksson.

Beskriv din stil.
– Melankolisk pop som flörtar med hiphop, trap och punk. Vi arbetar mycket med ”organiska” instrument i produktionerna för att få allt att kännas lite mer intimt och personligt.

Var kan man lyssna på dig?
– Man kan lyssna på min musik på alla digitala plattformar som Spotify, Apple Music, Amazon bland annat. För tillfället går det inte att köpa fysiska skivor eller vinyler.

När och var uppträdde du senast?
– Senaste gången jag uppträdde var den 25 september under releasefesten för min senaste singel ”Outside”. Det var i en källarlokal på Östermalm i Stockholm. Gången innan dess var på tech- och musikkonferensen Brilliant Minds i Stockholm.

Dalarnas bästa scen?
– Dalhalla!

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Jag tycker att Dalarna är ett av de absolut bästa länen i Sverige när det kommer till nöjen och underhållning. Kommer inte på något jag anser att Dalarna saknar.

Dalarnas bästa band/artist?
– Violet Days och SKOTT.

Senast besökta konsert?
– Senast i Dalarna var det Robert Wells på Dalhalla för en massa år sedan.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Swae Lee, The Weeknd och Post Malone.

Vad ser du mest fram emot i höst/vinter?
– Att både släppa och skriva mer musik. Är för tillfället i London i fem veckor nu för att skriva med massa gamla och nya fantastiska låtskrivare och producenter.

Har du några spelningar planerade?
– Inte för tillfället, men det kommer med största sannolikhet ske inom kort.

Framtidsplaner?
– Just nu är planen att vistas mer utomlands och skriva med låtskrivare och producenter jag trivs med för att få fram så mycket bra material som möjligt för mig själv och andra artister. Jag är väldigt taggad på 2020 och tror att det kommer bli ett spännande och roligt år.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/ELEKTRONISKT Den gryende musikpedagogen Rasmus Samuelsson, med rötter i Vansbro, varvar studierna på Brunnsviks folkhögskola i Borlänge med att i jämn ström skapa och släppa musik. Under namnet Rauzz har den produktiva 20-åringen hittills lösgjort tre alster, där färska singeln ”941” lägger grunden för kommande EP.
ROCK Det kreativa skapandet och gemenskapen som uppstår ur detsamma är som bränsle i tanken för det gladlynta gänget MerryLane, med hemvist i Falun. Precis pinfärska EP:n ”Alone” illustrerar ett brett tonomfång där distade gitarrer och finstämd sång går i samklang.
INSTRUMENTALT I Östanfors en tidig morgon, i Faluåns spegelblanka vatten eller varför inte i ett hyreshus i Norslund. Musiken gömmer sig överallt i hemstaden Falun, om man får tro Robbin Hagman. Via projektet Den Hemliga Musiken har han tonsatt sina samlade intryck och med varsam hand sammanställt dessa i debutalbumet ”I Staden Eller I Skogarna Omkring”.