Göteborgare nystartar i Norberg

Nyblivne norbergaren Daniel Börjessons enmansprojektet Sunshine Mind Trip släpper i dagarna debutsingeln ”Dehydration”.
Foto: Pressbild
FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
FAKTA
SUNSHINE MIND TRIP

Medlemmar
Daniel Börjesson (plus lite skrammelhjälp och bakgrundsljud från barnen)

Aktiv sedan
2017

Diskografi
Dehydration (singel, 2020)

LÄNKAR
Spotify Facebook

Här frodas också soloprojektet Sunshine Mind Trip vars debutsingel ”Dehydration” beskrivs som en första resa och berättelse om en kropp i förfall, med utsikten inåt.
– En ballad av drömmar som förvandlas till flytande strömmar med uppenbar påverkan från 60-talets psykedeliska rock. En uppföljande EP planeras också att släppas under 2020 där solen är den röda tråden på diverse sätt, utvecklar Daniel Börjesson.

Beskriv din stil.
– Psykedelisk folk/rock.

Var kan man lyssna på dig?
– Spotify och andra streamingtjänster. En framtida vinyl finns med i planeringen.

När och var uppträdde du senast?
– Som Sunshine Mind Trip har scendebuten faktiskt inte skett än, men det ska nog planeras ihop något mer till början av 2021. Då har förhoppningsvis världens befolkning också frisknat till mer från covid-19-viruset.

Dalarnas/Västmanlands bästa scen?
– Har bara bott här i tre månader så har tyvärr inte hunnit besöka så mycket än. Men har hört mycket gott om exempelvis Kulturgaraget i Avesta.

Saknar du något i Dalarnas/Västmanlands nöjesutbud?
– En lokal scen här i Norberg skulle vara intressant. Har arrangerat en del själv tidigare i andra städer, så vem vet?

Dalarnas/Västmanlands bästa band/artist?
– The Hives, Sator och The Tallest Man on Earth är ju fina. Är dock väldigt nyfiken på att gräva djupare i de mer okända garagen efter fler lokala och obskyra förmågor.

Senast besökta konsert?
– Den magiska festivalen Livet På Landet, utanför Borås.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Melody Fields, 13th Floor Elevators och Nepal Death.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Efter att ha levt de senaste 20 åren i storstäder ska det bli suveränt att få känna naturen mer. Hitta lite lugn där och skapa musik och konst utefter det. I övrigt ser jag fram emot ett nystartsäventyr med min sambo Ida och våra barn.

Har du några spelningar på gång
– Inte så långt ögat kan nå.

Framtidsplaner?
– Vi får se hur långt ögat till slut når. Men att göra grejer bara. Gå in i skapandet och försvinna in i det är något av det bästa som finns. Att hitta den kicken. Det planerar jag att fortsätta med. Vad det resulterar i får vi se.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.