Garagepoppare lämnar källaren

Göteborgskvintetten Jag & Ellen, med falutjejen Felicia Strålin på bas (längst fram till vänster), är redo för sin tredje release.
Foto: Pressbild
GARAGEPOP Innan Felicia Strålin lämnade Falun för Göteborg var hon en flitigt anlitad basist i samtida band som Chaotic Dropout. Efter flytten till västkusten har hon hittat hem i kvintetten Jag & Ellen, som nyligen lösgjort sin andra EP och som dessutom taggar lite extra för EP-släpp nummer tre nu till hösten.
FAKTA
JAG & ELLEN

Medlemmar
Jonathan Ganander (sång), Axel Benjaminsson (gitarr), Rickard Qvarnemark (gitarr), Maria Wigelius (trummor), Felicia Strålin (bas)

Aktiva sedan
2016

Diskografi
Jag & Ellen (EP, 2017), JAG MED (EP, juni 2019)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

– Vi är exalterade över att i höst få presentera resultatet av att för första gången spela in med en producent (Olle Mossberg) och att inte själva spela in i diverse källare, berättar Felicia Strålin.

Beskriv er stil.
– Garagepop/intensiv indiepop med punkkänsla.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify, Bandcamp och Youtube.

När och var uppträdde ni senast?
– Vi spelade den 28 juni på Beerbliotek i Göteborg, och kommer vid utgivning av detta nummer ha spelat på en hemmafest i Berghem den 3 augusti.

Dalarnas bästa scen?
– Nu har jag inte sådan stor koll på Dalarnas scen längre, men Borlänge verkar definitivt ligga i framkant över lag gällande livespelningar.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Bristen på livescener för oetablerade band i Falun verkar vara bedrövlig nu för tiden. Sheside gör ett grymt jobb, och det borde finnas fler aktörer som dom.

Dalarnas bästa band/artist?
– Radium Grrrls, utan tvekan. Ett helt otroligt liveband.

Senast besökta konsert?
– Jag var och kollade på Axis Of Despair från Örebro när jag var i Newcastle för några dagar sedan och spelade i dodgeball-EM.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Just nu lyssnar jag helst på pop eller garageröjig musik verkar det som, om jag kollar på mina nuvarande Spotifylistor. Exempel är The Vicious, Amyl & The Sniffers samt Den Stora Sömnen.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Att börja plugga! Ska börja studera internationell kulturprojektledning till hösten, vilket kommer att bli sjukt intressant.

Har ni några spelningar inbokade?
– Vi har en spelning på Bengans i Göteborg den 23 augusti samt en Tysklandsturné mellan den 1 och 7 oktober.

Framtidsplaner?
– Att lira så mycket live som möjligt med bandet på lite andra ställen än Göteborg, och sätta upp spelningar med Slitna Nerver GBG som jag arrangerar för, vi sätter upp band som bland annat Halshug och Eyehategod i Göteborg till hösten.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

BLUES/AMERICANA Tremänningarna Patrik Steen och Anki Källström vårdar sina Borlängerötter ömt och skapar musik av såväl hemortens som den gemensamma släktens historia. Duon kallar sig Alberta Stonewell och är aktuell med debutsingeln ”The River” som skildrar ett spännande stycke ur hembygdens rika historieskafferi.
ROCK Borlängekillarna i färska actionrockande Lightyear Loopers sätter ribban högt och tar sikte på att bli ett nytt Nirvana. På kort tid har den energiska trion visat att förutsättningarna för detta är skäligen goda. Skivkontraktet är redan bärgat, spelningarna radar upp sig och den 17 januari frigörs debutsingeln ”Heart Attack”.
RAP/HIPHOP När ena halvan av den svenska hiphopduon QBNFLOW, Jamaica-ättade Tias Star, träffade kullan DJ Néa Vibes lämnade han förortslivet i Stockholm och slog ned bopålarna i Falun.