Garagepoppare lämnar källaren

Göteborgskvintetten Jag & Ellen, med falutjejen Felicia Strålin på bas (längst fram till vänster), är redo för sin tredje release.
Foto: Pressbild
GARAGEPOP Innan Felicia Strålin lämnade Falun för Göteborg var hon en flitigt anlitad basist i samtida band som Chaotic Dropout. Efter flytten till västkusten har hon hittat hem i kvintetten Jag & Ellen, som nyligen lösgjort sin andra EP och som dessutom taggar lite extra för EP-släpp nummer tre nu till hösten.
FAKTA
JAG & ELLEN

Medlemmar
Jonathan Ganander (sång), Axel Benjaminsson (gitarr), Rickard Qvarnemark (gitarr), Maria Wigelius (trummor), Felicia Strålin (bas)

Aktiva sedan
2016

Diskografi
Jag & Ellen (EP, 2017), JAG MED (EP, juni 2019)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

– Vi är exalterade över att i höst få presentera resultatet av att för första gången spela in med en producent (Olle Mossberg) och att inte själva spela in i diverse källare, berättar Felicia Strålin.

Beskriv er stil.
– Garagepop/intensiv indiepop med punkkänsla.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify, Bandcamp och Youtube.

När och var uppträdde ni senast?
– Vi spelade den 28 juni på Beerbliotek i Göteborg, och kommer vid utgivning av detta nummer ha spelat på en hemmafest i Berghem den 3 augusti.

Dalarnas bästa scen?
– Nu har jag inte sådan stor koll på Dalarnas scen längre, men Borlänge verkar definitivt ligga i framkant över lag gällande livespelningar.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Bristen på livescener för oetablerade band i Falun verkar vara bedrövlig nu för tiden. Sheside gör ett grymt jobb, och det borde finnas fler aktörer som dom.

Dalarnas bästa band/artist?
– Radium Grrrls, utan tvekan. Ett helt otroligt liveband.

Senast besökta konsert?
– Jag var och kollade på Axis Of Despair från Örebro när jag var i Newcastle för några dagar sedan och spelade i dodgeball-EM.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Just nu lyssnar jag helst på pop eller garageröjig musik verkar det som, om jag kollar på mina nuvarande Spotifylistor. Exempel är The Vicious, Amyl & The Sniffers samt Den Stora Sömnen.

Vad ser du mest fram emot i höst?
– Att börja plugga! Ska börja studera internationell kulturprojektledning till hösten, vilket kommer att bli sjukt intressant.

Har ni några spelningar inbokade?
– Vi har en spelning på Bengans i Göteborg den 23 augusti samt en Tysklandsturné mellan den 1 och 7 oktober.

Framtidsplaner?
– Att lira så mycket live som möjligt med bandet på lite andra ställen än Göteborg, och sätta upp spelningar med Slitna Nerver GBG som jag arrangerar för, vi sätter upp band som bland annat Halshug och Eyehategod i Göteborg till hösten.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK Ett av de färskaste tillskotten på länets musikkarta ger hopp om god återväxt inom rockgebitet. Energiska Realy Delay från Borlänge kablade ut sin riffiga debutsingel ”Heaven’s Grace” nu i somras och kraftsamlar för att få ut platta nummer ett kommande sommar.
METAL Det gemensamma intresset för musik fick barndomskamraterna från Hedemora att plocka upp instrumenten och starta metalformationen Tryin’ Within. Med stöttepelaren Dalapop i ryggen kunde debutsingeln ”God’s Disguise” släppas på digitala plattformar i somras, medan debutskivan puttrar i grytan.
HÅRDROCK Efter många berikande år som Billion Dollar Babies ansåg Max Lander, Pat Kramer och Frankie Rich att det var dags att förnya sig. Ett lyckat drag kan tyckas, då man ganska snart landade ett färskt skivkontrakt med tyska AFM Records.