Ett utlopp för energi och eufori

Bakom projektet Gun Bun Baby står faluborna Caroline Strand och Erik Berglund.
Foto: Pressbild
ROCK/PUNK Jaga spelningar, släpa runt på instrument och tung utrustning, mödosam och tidskrävande marknadsföring samt oundvikliga slitningar i gruppen. Medaljens baksida fick falubon Caroline Strand att starta projektet Gun Bun Baby genom vilket hon kravlöst och njutningsfullt skapar och släpper sin egen musik i sin egen takt. Med god hjälp av partnern Erik Berglund. Två färska singlar finns ute och en tredje lurar i faggorna.
FAKTA
GUN BUN BABY

Medlemmar
Caroline Strand och Erik Berglund. På singlarna spelar Magnus Gunnerfeldt fantastiska trummor och Erik ”Jerka” Sävström gör en otrolig basinsats!

Aktiva sedan
Oklart

Diskografi
It’s not rocket science (singel 6 dec 2019), I hear them calling (singel 10 jan 2020) samt kommande TYKE – the rebel elephant (singel 5 feb 2020)

LÄNKAR
Spotify Youtube

– Om man inte spelat i band så vet man nog inte hur mycket utav tiden som går till annat än att just skriva och spela musik. Sen råkar jag ha lyxen att leva med en person som jobbar som musikproducent som gillade idén med att bara göra det roliga, berättar Caroline.

Beskriv er stil.
– Gun Bun Baby är ett utlopp, en icke flummig energi; roadrage, eufori, misantropi, rus, foliehatt, självhat och cute aggression. Men om jag ska säga en genre så är det kanske någon form av punkrock, hardcorepunk, rock..? Alltså jag vet inte, är ganska dålig på genrer. Får man feeling av det så är det bra!

Var kan man lyssna på er?
– Spotify och Youtube.

När och var uppträdde ni senast?
– Den enda gången som vi ”uppträtt” tillsammans var på en begravning. Är det ett uppträdande? Dock spelade vi inte Gun Bun Baby-låtar då, hade kunnat bli riktigt dålig stämning. Fast det är det väl överlag på begravning.

Dalarnas bästa scen?
– Pass.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Jag är inte så mycket för nöje, eller snarare, jag lämnar inte mitt hem i onödan, så… nej?

Dalarnas bästa band/artist?
– Finns så sjukt många! Men Brothers of Metal, Twilight Force, The Sensitives, Gaupa och David Rönnegård är några favoriter.

Senast besökta konsert?
– Vi är riktigt dåliga på att gå på konsert, måste varit flera år sedan när The Sensitives spelade på nån krog i Falun. Jag uppskattar musik, men inte folk, de är galna.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Brothers of Metals nya album!

Vad ser du mest fram emot i år?
– Vi flyttar i slutet på januari till vårt hus som nästan är 700 kvadratmeter, som även blir en fet musikstudio!

Har ni några spelningar planerade?
– Absolut inte.

Framtidsplaner?
– Det vore fantastiskt trevligt att bli snorrik! Eller att i alla fall inte behöva jobba utan kunna välja fritt hur jag ska spendera min tid.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

POP/AKUSTISKT Multibegåvade falubon Niklas Rapp har sedan debutalbumet ”Övergångsrit” fyrat av en skrälldus singlar, varav den färskaste så sent som för ett par veckor sedan. Med hjälp av en handfull kvalificerade instrumentalister är platta nummer två klappad, klar och tillgänglig från den 21 februari.
METAL Den månghövdade formationen Lýsis utgörs av sex unga och mycket ambitiösa begåvningar med bas i Falun. Pirrig livedebut väntas ske om ett par veckor medan EP-debuten nyligen genomförts via pinfärska ”All in your hands”.
POP Drömmen om ett band har funnits länge, men det var först när Dan Fuhr fick med sig Magnus Bergman på tåget som JAKKOBI blev verklighet.