Duo lever ut popdrömmen

Falusonen Johan Nordin utgör tillsammans Sandra Windahl popduon Ester.
Foto: EMIL WIDSTRAND
POP Som musikproducent verkar man inte sällan bakom ljudisolerade studiodörrar och skapar magi åt andra. Falubördige Johan Nordin, även medlem i poptrion Marigold, har tillsammans med den meriterade musikproducenten Sandra Windahl från Stockholm plöjt en självstimulerande fåra för egna idéer.
FAKTA
ESTER

Medlemmar
Sandra Windahl och Johan Nordin

Aktiva sedan
2017

Skivbolag
Eget – ESTER Music Production

Diskografi
Some Kind of Dream (singel, 2019)

LÄNKAR
Spotify

Via projektet Ester befriar den kvalificerade låtskrivarduon debutsingeln ”Some Kind of Dream”.
– Låten skrevs i ett terapeutiskt syfte att läka från en tidigare relation. Texten är ursprungligen en dikt som Sandra själv skrev för några år sedan som Ester nu har tonsatt och producerat, förklarar Johan Nordin.

Beskriv er stil.
– Stor och lite drömmig pop.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify och andra liknande digitala plattformar.

När och var uppträdde ni senast?
– Vi har faktiskt ännu aldrig uppträtt som Ester, men om det räknas så har vi stått på samma scen vid ett slott i norra Frankrike.

Dalarnas bästa scen?
– Magasinet i Falun, den miljön är så häftig.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Dalarna har ett stort utbud, så faktiskt, nej.

Dalarnas bästa band/artist?
– Skott, hon är helt fantastisk!

Senast besökta konsert?
– Highasakite på Kägelbanan i Stockholm, så himla bra!!

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Exakt just nu Elton John. Vi såg filmen Rocketman på premiären och den var väldigt bra – rekommenderas. Annars Highasakite, Lana Del Rey och M83.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Att skaffa hund. Vi har kontakt med ett gäng kennlar och hoppas på en valp under slutet av sommaren. Vi längtar efter en liten studiovalp.

Har ni några spelningar planerade?
– Nej, inga ännu, men vi är väldigt peppade på att kliva upp på scen med vår musik.

Framtidsplaner?
– Vi kommer fortsätta att skriva och producera mer material.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

ROCK Det kreativa skapandet och gemenskapen som uppstår ur detsamma är som bränsle i tanken för det gladlynta gänget MerryLane, med hemvist i Falun. Precis pinfärska EP:n ”Alone” illustrerar ett brett tonomfång där distade gitarrer och finstämd sång går i samklang.
INSTRUMENTALT I Östanfors en tidig morgon, i Faluåns spegelblanka vatten eller varför inte i ett hyreshus i Norslund. Musiken gömmer sig överallt i hemstaden Falun, om man får tro Robbin Hagman. Via projektet Den Hemliga Musiken har han tonsatt sina samlade intryck och med varsam hand sammanställt dessa i debutalbumet ”I Staden Eller I Skogarna Omkring”.
ROCK/SOUL Naturens mäktiga element omsätts i starka melodier tyngda av såväl förtröstan som vemod. Projektet Ceci Noir från de djupa skogarna i Dalarnas södra regioner har redan väckt intresse utanför landets gränser via den engelska bloggen Nordic Music Scene.