Duo lever ut popdrömmen

Falusonen Johan Nordin utgör tillsammans Sandra Windahl popduon Ester.
Foto: EMIL WIDSTRAND
POP Som musikproducent verkar man inte sällan bakom ljudisolerade studiodörrar och skapar magi åt andra. Falubördige Johan Nordin, även medlem i poptrion Marigold, har tillsammans med den meriterade musikproducenten Sandra Windahl från Stockholm plöjt en självstimulerande fåra för egna idéer.
FAKTA
ESTER

Medlemmar
Sandra Windahl och Johan Nordin

Aktiva sedan
2017

Skivbolag
Eget – ESTER Music Production

Diskografi
Some Kind of Dream (singel, 2019)

LÄNKAR
Spotify

Via projektet Ester befriar den kvalificerade låtskrivarduon debutsingeln ”Some Kind of Dream”.
– Låten skrevs i ett terapeutiskt syfte att läka från en tidigare relation. Texten är ursprungligen en dikt som Sandra själv skrev för några år sedan som Ester nu har tonsatt och producerat, förklarar Johan Nordin.

Beskriv er stil.
– Stor och lite drömmig pop.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify och andra liknande digitala plattformar.

När och var uppträdde ni senast?
– Vi har faktiskt ännu aldrig uppträtt som Ester, men om det räknas så har vi stått på samma scen vid ett slott i norra Frankrike.

Dalarnas bästa scen?
– Magasinet i Falun, den miljön är så häftig.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Dalarna har ett stort utbud, så faktiskt, nej.

Dalarnas bästa band/artist?
– Skott, hon är helt fantastisk!

Senast besökta konsert?
– Highasakite på Kägelbanan i Stockholm, så himla bra!!

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Exakt just nu Elton John. Vi såg filmen Rocketman på premiären och den var väldigt bra – rekommenderas. Annars Highasakite, Lana Del Rey och M83.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Att skaffa hund. Vi har kontakt med ett gäng kennlar och hoppas på en valp under slutet av sommaren. Vi längtar efter en liten studiovalp.

Har ni några spelningar planerade?
– Nej, inga ännu, men vi är väldigt peppade på att kliva upp på scen med vår musik.

Framtidsplaner?
– Vi kommer fortsätta att skriva och producera mer material.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.