Dozer gör efterlängtad comeback

Borlänges okrönta stonerkungar i Dozer är tillbaka i rampljuset.
Foto: Pressbild
STONER/ROCK/METAL Nästintill kultförklarade Borlängegänget Dozer gödslar inte med hemmaspelningar. Sedan 2012 har stonerhjältarna hållit den hungrande dalapubliken på halster.
FAKTA
DOZER

Medlemmar
Fredrik Nordin – gitarr/sång, Tommi Holappa – gitarr, Johan Rockner – bas, Olle Mårthans – trummor

Aktiva sedan
1995

Skivbolag
Smallstone Records, Molten Universe, Mans Ruin

Diskografi
In the Tail of a Comet (2000), Madre de Dios (2001), Call It Conspiracy (2003), Through the Eyes of Heathens (2006), Beyond Colossal (2008) plus ett antal EP:n och singlar

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Lördag den 20 april är emellertid den mångåriga torkan över. Ett utsålt Broken Dreams i Borlänge agerar skådeplats, där även fuzzfenomenet Skraeckoedlan bidragit till det hårda biljettrycket.
– Det var länge sen vi spelade på hemmaplan, och vi har fått många frågor om det genom åren, så vi tyckte att det var dags nu. Det är en speciell känsla att spela inför en publik där man känner så många. Oerhört roligt, utvecklar sångaren och gitarristen Fredrik Nordin.

Beskriv er stil.
– Hård musik, som ibland även är mjuk. Som blandfärs, en del nöt fast ganska mycket fläsk.

Var kan man lyssna på er?
– Vinyl, CD, Spotify. Bara att välja.

När och var uppträdde ni senast?
– På Desertfest i Belgien 2015. Innan det var det i Frankrike på Hellfest.

Dalarnas bästa scen?
– Broken Dreams.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Nej. Med tanke på hur många som bor här så är utbudet ganska mättat.

Dalarnas bästa band/artist?
– Kalle Moraeus med Orsa Spelmän. Gärna Benny på ett hörn.

Senast besökta konsert?
– Joe Lynn Turner på Liljan, med Thalamus som förband.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Senaste skivan jag lyssnade på var Weezers senaste, ”The Black Album”. Det kommer jag att göra fler gånger. Annars har jag lyssnat mycket på Panic! At the disco den senaste tiden.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Spelningen i Borlänge och den efterföljande spelningen i Madrid på Kristonfest, där vi spelar tillsammans med band som Kadavar och The Hellacopters.

Framtidsplaner?
– Att göra en eller två spelningar här och där när andan faller på med Dozer. Jag har även ett annat projekt på gång som heter Ambassadors of the Sun som kommer att släppa något senare i år.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

VISA Elektrisk stämning råder i 100-årsjubilerande Ludvika i sommar. Efter fjolårets succépremiär är Visfestivalen Kontraband tillbaka, och vävs i år in i firandet.
POP I syfte att hänge sig åt sin passion och utveckla sin musikaliska talang lämnade Linnéa Englund hemorten Hofors för studier på Brunnsvik Creative Music i Borlänge.
ROCK Under hösten har rock ’n’ roll-formationen Backboons från Falun gradvis tilltagit i vindstyrka och avlossat en ny singel varannan vecka. Maxfart av typen kategori 5 har nu uppnåtts och man är redo att slunga ut fullängdsalbum nummer två.