Dozer gör efterlängtad comeback

Borlänges okrönta stonerkungar i Dozer är tillbaka i rampljuset.
Foto: Pressbild
STONER/ROCK/METAL Nästintill kultförklarade Borlängegänget Dozer gödslar inte med hemmaspelningar. Sedan 2012 har stonerhjältarna hållit den hungrande dalapubliken på halster.
FAKTA
DOZER

Medlemmar
Fredrik Nordin – gitarr/sång, Tommi Holappa – gitarr, Johan Rockner – bas, Olle Mårthans – trummor

Aktiva sedan
1995

Skivbolag
Smallstone Records, Molten Universe, Mans Ruin

Diskografi
In the Tail of a Comet (2000), Madre de Dios (2001), Call It Conspiracy (2003), Through the Eyes of Heathens (2006), Beyond Colossal (2008) plus ett antal EP:n och singlar

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Lördag den 20 april är emellertid den mångåriga torkan över. Ett utsålt Broken Dreams i Borlänge agerar skådeplats, där även fuzzfenomenet Skraeckoedlan bidragit till det hårda biljettrycket.
– Det var länge sen vi spelade på hemmaplan, och vi har fått många frågor om det genom åren, så vi tyckte att det var dags nu. Det är en speciell känsla att spela inför en publik där man känner så många. Oerhört roligt, utvecklar sångaren och gitarristen Fredrik Nordin.

Beskriv er stil.
– Hård musik, som ibland även är mjuk. Som blandfärs, en del nöt fast ganska mycket fläsk.

Var kan man lyssna på er?
– Vinyl, CD, Spotify. Bara att välja.

När och var uppträdde ni senast?
– På Desertfest i Belgien 2015. Innan det var det i Frankrike på Hellfest.

Dalarnas bästa scen?
– Broken Dreams.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Nej. Med tanke på hur många som bor här så är utbudet ganska mättat.

Dalarnas bästa band/artist?
– Kalle Moraeus med Orsa Spelmän. Gärna Benny på ett hörn.

Senast besökta konsert?
– Joe Lynn Turner på Liljan, med Thalamus som förband.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Senaste skivan jag lyssnade på var Weezers senaste, ”The Black Album”. Det kommer jag att göra fler gånger. Annars har jag lyssnat mycket på Panic! At the disco den senaste tiden.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Spelningen i Borlänge och den efterföljande spelningen i Madrid på Kristonfest, där vi spelar tillsammans med band som Kadavar och The Hellacopters.

Framtidsplaner?
– Att göra en eller två spelningar här och där när andan faller på med Dozer. Jag har även ett annat projekt på gång som heter Ambassadors of the Sun som kommer att släppa något senare i år.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

BLUES/AMERICANA Tremänningarna Patrik Steen och Anki Källström vårdar sina Borlängerötter ömt och skapar musik av såväl hemortens som den gemensamma släktens historia. Duon kallar sig Alberta Stonewell och är aktuell med debutsingeln ”The River” som skildrar ett spännande stycke ur hembygdens rika historieskafferi.
ROCK Borlängekillarna i färska actionrockande Lightyear Loopers sätter ribban högt och tar sikte på att bli ett nytt Nirvana. På kort tid har den energiska trion visat att förutsättningarna för detta är skäligen goda. Skivkontraktet är redan bärgat, spelningarna radar upp sig och den 17 januari frigörs debutsingeln ”Heart Attack”.
RAP/HIPHOP När ena halvan av den svenska hiphopduon QBNFLOW, Jamaica-ättade Tias Star, träffade kullan DJ Néa Vibes lämnade han förortslivet i Stockholm och slog ned bopålarna i Falun.