Debuterar med frigörande kampsång

Under namnet Nästet släpper nyblivna Borlängebon Julia Wettergren debutsingeln ”Rebel” kommande fredag.
Foto: Pressbild
POP/ROCK/BLUES Kärleken till musiken fick 24-åriga Julia Wettergren att bryta sig loss från hemstaden Stockholm och slå ner bopålarna i Dalarnas musikmecka Borlänge.
FAKTA
NÄSTET

Medlem
Julia Wettergren

Aktiv sedan
2019

Diskografi
Rebel (singel, 31/5 2019)

LÄNKAR
Spotify Facebook

Inspiration omsattes snabbt i produktion och snart blev soloprojektet Nästet ett faktum. Fredag den 31 maj släpper talangen debutspåret ”Rebel” som är ett smarrigt smakprov på stundande EP.
– Låten handlar om att bryta sig fri från negativa relationer, att våga ta klivet för att värna om sin egen frihet och integritet. En ärlig kampsång helt enkelt, nyanserar Julia Wettergren.

Beskriv din stil.
– Min stil är ganska flytande. Jag gillar inte att hålla mig till ett spår. Min musik kan vara rå, rent av rockig och rakt på. För att sedan bli mer skör och stillsam. Jag tycker om att leka med atmosfärer i mitt musicerande. Det är väl det som gör mig till den jag är musikaliskt.

Var kan man lyssna på dig?
– Den 31/5 kommer jag att finnas tillgänglig på ett antal streamingtjänster, bland annat Spotify. Så håll ut!

När och var uppträdde du senast?
– Jag har inte uppträtt så mycket i mitt egna projekt Nästet. Men under våren har jag bland annat i andra projekt uppträtt på Wasabryggeriet, det är ett riktigt mysigt ställe!

Dalarnas bästa scen?
– Jag har inte själv upplevt Dalhalla, men den scenen verkar ju helt magisk!

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Jag saknar ett spelställe som riktar sig mot nya akter och artister, tror verkligen att det behövs.

Dalarnas bästa band/artist?
– Det finns ju en del guldkorn här! Det är svårt att bara välja en. Men Amason, Anna Ihlis och Good Harvest är några av dem jag vill nämna!

Senast besökta konsert?
– Det har varit riktigt ont om konsertbesök för min del. Men jag såg Little Jinder på Liljan i vintras. Gillar hennes attityd!

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Jag har en egen ”vår/sommar”-lista på Spotify som rullar för tillfället. Där finns bland annat syster-trion HAIM med, riktigt bra. Kolla in dem!

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Att ta det lugnt och njuta. Sitta på balkongen och smutta på en banan-smoothie.

Har du några spelningar planerade?
– Inget planerat än. Men håll utkik! Jag lär nog dyka upp någonstans i sommar.

Framtidsplaner?
– Att få fortsätta med den musikaliska resa jag har börjat på. Men jag är väldigt sugen på att studera också, helst något inom kulturområdet.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.