Avstamp för mullrande metalstyrka

Nyformade metalkonstellationen Lýsis EP-debuterar med ”All in your hands”.
Foto: Pressbild
METAL Den månghövdade formationen Lýsis utgörs av sex unga och mycket ambitiösa begåvningar med bas i Falun. Pirrig livedebut väntas ske om ett par veckor medan EP-debuten nyligen genomförts via pinfärska ”All in your hands”.
FAKTA
LÝSIS

Medlemmar
Isabell Hag – lead sång, Axel Lintjärn – gitarr och backup-sång, Philip Andersson – gitarr och backup-sång, Marcus Lindqvist – bas , Viktor Åsén – synth, Filip Fredling – trummor

Aktiva sedan
2018

Diskografi
All in Your Hands (EP 2019)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

– Låtarna lägger grunden för vårt musicerande och vårt sound. Vi vill ge våra lyssnare några fina smakprov som öppnar upp en nyfikenhet om vad som ska komma härnäst och hur vi utvecklar LÝSIS , säger vokalisten Isabell Hag.

Beskriv er stil.
– Vi spelar melodisk death metal som är en genre som vi svenskar representerar väldigt mycket, exempelvis via det kända Göteborgssoundet som skapades av In Flames, Dark Tranquillity och At The Gates. Man blandar melodiska delar tillsammans med dödsmetallens hårda sound. Vi har lite Göteborgssound men har även slängt in andra influenser. Vi inspireras av bland andra Nightwish och Architects.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify, Itunes och Amazon. Vår musik finns även på Youtube där vi bland annat har en lyricvideo till en av låtarna.

När och var uppträdde ni senast?
– Vi har inte uppträtt än men vårt allra första gig blir den 28 februari på House of Blues i Borlänge där vi ska supporta Methane.

Dalarnas bästa scen?
– Dalhalla är suverän.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Som musiker måste jag säga att jag saknar bra spelställen för mer lokala/undergroundband.

Dalarnas bästa band/artist?
– In Mourning!

Senast besökta konsert?
– För mig var det nog Candlemass på Sabaton Open Air senast, men jag ska på Slipknot den 21 februari!

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Just nu är det mycket In Flames, Cradle of Filth, Insomnium och In Mourning för att nämna några.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Att få skriva ny musik, spela in det och släppa EP nummer två senare i år. Ser också fram emot att börja giga mer.

Har ni några spelningar planerade?
– Bara redan nämnda på House of Blues i Borlänge med Blackribbon och Methane.

Framtidsplaner?
– Den närmaste tiden ligger mycket fokus på att skriva nytt material och få det inspelat. Vi har planerat ett singelsläpp inför nästkommande EP till våren och i sommar ska vi försöka ta oss ut och spela mer live.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.