Avestaband siktar mot toppen

Avestagänget The International Sinners är segervisst inför riksfinalen av Livekarusellen.
Foto: Pressbild
HARDCORE/METAL Avestarotade The International Sinners drog det längsta strået när dalafinalen av musiktävlingen Livekarusellen avgjordes.
FAKTA
THE INTERNATIONAL SINNERS

Medlemmar
Mikael Eriksson – gitarr, Mikael Larsson – gitarr, Niklas Franzén – sång, Stefan Ek – trummor, Mattias Westlund – bas

Aktiva sedan
2016

Skivbolag
Nej

Diskografi
Your empire is falling (2017)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Utöver en fin fjäder i kepan innebär den stärkande segern även att kvintetten nu ska spänna sina metalmuskler i den stora riksfinalen som tilldrar sig i Norrköping den 1 juni.
– Vi kämpar mot 15 andra band från hela landet om att vinna Livekarusellen 2019. Vi planerar just nu storslaget för att kräma ur de 12 minuter vi har på oss och ge Norrköping en sjujävla käftsmäll till show. Vi åker dit för att vinna kort och gott, konstaterar sångaren Niklas Franzén.

Beskriv er stil.
– Melodiös hardcore/metal.

Var kan man lyssna på er?
– Spotify, iTunes, Youtube med mera.

När och var uppträdde ni senast?
– Pub Anchor i Stockholm den 20 mars.

Dalarnas bästa scen?
– Garaget i Avesta helt klart. Intimt, svettigt och riktigt trivsamt.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Ett coolt undergroundställe i nån gammal industrilokal, med graffiti på väggarna och rock-, punk- och hardcoreband på scen. En riktig DIY-klubb med mindre band och en jävligt engagerad publik.

Dalarnas bästa band/artist?
– Greenleaf får mig att färdas till en psykedelisk öken i en annan dimension. Suveränt bra sludge stoner.

Senast besökta konsert?
– Tror det var Mustasch på Torp i Avesta. Ruggigt oimponerad. Fruktansvärt tråkigt liveband, enda som var bra var trummisen Robban Bäck.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Nya skivan med Fever 333. Har snubblat över ett brasilianskt progressivt punk/hardcoreband som heter Malvina som är riktigt jävla bra. De borde fler kolla upp. Annars är det mycket blandad alternativ rock, punk, hardcore och 90-talshiphop.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Förhoppningsvis varmt väder och mycket skateboard.

Har ni fler spelningar planerade?
– Ja. Inget vi kan gå ut med än dock.

Framtidsplaner?
– Få så många som möjligt att upptäcka The International Sinners. Spela in en ny EP som kommer släppas i höst. Spela mer live.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

FOLK/ROCK Efter tio år i Stockholm med tillhörande vändor i Borås bestämde sig göteborgaren Daniel Börjesson för att börja ett nytt kapitel långt bortom storstadens brus. Naturens dragningskraft visade sig vara starkast i Norberg där familjen precis slagit rot.
HIPHOP Som utbildad kriminolog sällar sig Falubon Björn Moberg till ”de goda” inom hiphopgenren och trotsar de ofta drog- och våldsbetonade texterna genom positiva budskap. Efter många verksamma år under namnet Spiken nysatsar han nu som Kriminologen och och är aktuell med sin tredje singel på kort tid, ”I en tid som nu”.
SINGER/SONGWRITER Falkenbergsfostrade musikern Jonathan Wien slog rot i Falun för sju år sedan och har funnit sig väl tillrätta i Dalarnas frodiga frilufts- och kulturliv. Med ett knippe singlar i bagaget riktas fokus mot debut-EP:n med den hoppfulla titeln ”The best is yet to come” som släpps den 20 mars.