Äventyrlig kvartett på ny mysfestival

Indiepopparna i Äventyret uppträder på den brokiga minifestivalen i Skenshyttans Bygdegård i Säters kommun.
Foto: Pressbild
POP/INDIE Dalarnas festivalsommar lämnar knappast något att önska. Färska uppstickaren Skenstafestivalen blandar högt och lågt i ett komprimerat format. Modigt också, kan man tycka, att förlägga kalaset mitt i veckan, onsdag och torsdag 11-12 juli.
FAKTA
ÄVENTYRET

Medlemmar
Elias 'Ille' Stenman, Lukas Anderhell, Miranda Axelsson, Malte O’Reilly

Aktiva sedan
2014

Diskografi
Daniel var i Finland (EP 2017)

LÄNKAR
Spotify Facebook

Namnkunniga akter som Ebbot, Nicolai Dunger och Kajsa Grytt varvas med mindre etablerade och lokala förmågor på de två musikscenerna. Indiepopbandet Äventyret, med hemadresser i Falun och Borlänge, hör de sistnämnda till.
– Det ska bli riktigt kul! Verkar som en rätt speciell festival med allt från kaninhoppning till Pia Sundhage och såklart massa bra musik, säger kvartettens Malte O’Reilly.

Beskriv er stil. – Vi inspireras av band och artister som till exempel Bob hund, Mattias Alkberg och Markus Krunegård. Det alla har gemensamt är väl texterna i fokus och lekfull musik.

Var kan man lyssna på er?  – Har en EP på Spotify från förra året. Men håller på att spela in för ett större släpp nu till hösten.

När och var uppträdde ni senast? – Seasidefestivalen, det var grymt!

Dalarnas bästa scen? – Oftast scenerna som skapas av ”amatörarrangörer”, typ. Som när vi spelade i ett vardagsrum eller när vi arrangerade själva på Wasabryggeriet tillsammans med bandet Dead Flowers. Det blev likt en svartklubb, det var valborg, ös och dans.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud? – Ja, det är väl ännu mer av det jag nämnde ovan. Men det är kul, nu i sommartider märker man större initiativförmåga.

Dalarnas bästa band/artist? – Nämner några favoriter. Raketklubben, The Bergh, Dead Flowers och Världsrymnden bland många bra.

Senast besökta konsert? – Larz Kristerz som höll i gång dansbanan i Falun under Å-festen.

Vad lyssnar du helst på just nu?  – Har blivit mycket Frida Hyvönen.

Vad ser du mest fram emot i sommar? – Inspelningarna både ser jag fram emot och fruktar. Men annars att Ille ska flytta in hos mig så att vi kan ha gött sommarhäng, kanske resa nånstans.

Har ni fler spelningar inbokade? – I augusti ska vi spela på Bryggan i Smedjebacken men det dyker säkert upp något mer på vägen.

Framtidsplaner? – Ja, det är mest att harva på och se vart vinden tar oss. Tror att Äventyret kommer finnas med länge och hoppas att vi når folk som kommer vilja följa oss och uppskatta vår musik.

 

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

JAZZPUNK Jobba, jobba, jooobba! Den välkända ramsan kan mycket väl ha ekat i bakhuvudet på den Ludvika- och Borlängerotade kvartetten Slutavverkning inför skapandeprocessen av EP:n med det missmodiga namnet ”Arbetets sorgemusik del I”.
POP/ROCK En tredjedel av Faluns upproriska punktrio Ärkepucko har tagit ett kliv åt sidan, slagit av på takten och trampat in på en ny stig. Via projektet Mental Klimax har den färgstarka sångerskan och gitarristen Johanna Aspfors försökt hitta balansen och frigett debutsingeln ”Sane”.
POP/ROCK När högen av oinspelat material växt sig för stor insåg Säterbon Mattias Bredenberg att det var läge att starta ett soloprojekt vid sidan av sitt band Walls of Glass.