77-doftande rocktrio kliver fram

The Stupors inleder året med spelning i Stockholm.
Foto: Pressbild
ROCK/PUNK Att Johnny Thunders och New York Dolls hör till inspirationskällorna är svårt att ta miste på när man lyssnar på Ludvikabaserade The Stupors självbetitlade debut-EP.
FAKTA
THE STUPORS

Medlemmar
Trashcan Dan (gitarr, sång), Basse (trummor), Jens (bas, kör)

Aktiva sedan
2017

Skivbolag
Dalapop

Diskografi
The Stupors (EP 2018)

LÄNKAR
Spotify Youtube Facebook

Om en månad står ännu en studiosession på agendan för den synnerligen spelhungriga trion. Men innan dess ska huvudstaden få en rejäl dos hederlig rock’n’roll när man tar plats på Pub Anchors scen torsdag den 31 januari.
– Vi är givetvis taggade som f-n på att spela igen, bandet blir ju bättre och bättre för varje gig och vi känns tighta, utvecklar basisten Jens Carlson, som sedan flera år tillbaka huserar i Eskilstuna.

Beskriv er stil.
– Enkel, catchy rock’n’roll! Finns ju helt klart en stor dos ’77-punk typ Johnny Thunders, Dead Boys och en del Hanoi Rocks med där.

Var kan man lyssna på er?
– Vi finns på Spotify, YouTube och alla andra digitala plattformar. Inget fysiskt släpp än då vi vill göra en bättre inspelning som gör det värt det först. Det vi släppt på Spotify är ju bara en demo egentligen.

När och var uppträdde ni senast?
– Senaste giget var på en open stage/AW i Ludvika en onsdag i november faktiskt. Vi blev jävligt impade över att folk var ute mitt i veckan i en liten stad och dessutom uppskattade musiken, bra respons!

Dalarnas bästa scen?
– Oklart vilken som är bästa scenen då jag inte bor i Dalarna längre, men Liljan i Borlänge verkar ju få dit en hel del bra band och det är ju klart positivt.

Saknar du något i Dalarnas nöjesutbud?
– Fler scener behövs! För många ställen lägger ner tyvärr. Kapellet i Vansbro är ju dock ett grymt ställe och det som Alex Högbom gör med Gamrocken är ju kanon, men det är ju mer inriktat på metal nu. Make Dalarna great again, haha!

Dalarnas bästa band/artist?
– Kan inte bara nämna en artist eller ett band, det finns ju så grymt mycket bra som frodas här uppe faktiskt! Ok, vi är ju jävligt bra tycker jag ju, helt objektivt, haha!

Senast besökta konsert?
– Såg ett litauiskt rockabillyband senast. Basisten var ju glad i alla fall.

Vad lyssnar du helst på just nu?
– Det som spisas mycket nu är Second Sun, Bäddat för Trubbel, Viagra Boys och första Ramonesplattan.

Vad ser du mest fram emot i år?
– Vi känner att det kommer bli ett jävligt bra år för oss i år så vi ser fram emot tonvis med gig och att gå in i studion igen i februari.

Har ni fler spelningar inbokade?
– Som det är nu har vi bara Anchor bokat men det finns intresse från fler håll. Vill nån boka oss så är vi alltid taggade, hör av er!

Framtidsplaner?
– I början av februari ska vi in i studion med Andreas Baier (Besvärjelsen, V, Afgrund) bakom spakarna och köra in sju-åtta låtar. Förhoppningsvis ska det bli ett vinylsläpp av det framöver.

ANNONS

SENASTE VECKANS BAND

HARDCORE/METAL Avestarotade The International Sinners drog det längsta strået när dalafinalen av musiktävlingen Livekarusellen avgjordes.
ROCK/BLUES En framskjuten placering i musiktävlingen Livekarusellen gav blodad tand. Senblommande Late Production från Falun/Borlänge har under många år varit lite av ett hobbyprojekt som mest spelat covers i skymundan.
POP/VISA Falusonen Mattias Lies är inne i en produktiv fas. Förra året kom fjärde albumet ”Arvet” som följdes upp med turné såväl på hemmaplan som på andra sidan Atlanten.