ANNONS

Veckans Band

Märgfull musikalisk mix

ROCK Det kreativa skapandet och gemenskapen som uppstår ur detsamma är som bränsle i tanken för det gladlynta gänget MerryLane, med hemvist i Falun. Precis pinfärska EP:n ”Alone” illustrerar ett brett tonomfång där distade gitarrer och finstämd sång går i samklang.

Stämningsmusik med hjärtat i Falun

INSTRUMENTALT I Östanfors en tidig morgon, i Faluåns spegelblanka vatten eller varför inte i ett hyreshus i Norslund. Musiken gömmer sig överallt i hemstaden Falun, om man får tro Robbin Hagman. Via projektet Den Hemliga Musiken har han tonsatt sina samlade intryck och med varsam hand sammanställt dessa i debutalbumet ”I Staden Eller I Skogarna Omkring”.

Toner från byn bortom bergen

ROCK/SOUL Naturens mäktiga element omsätts i starka melodier tyngda av såväl förtröstan som vemod. Projektet Ceci Noir från de djupa skogarna i Dalarnas södra regioner har redan väckt intresse utanför landets gränser via den engelska bloggen Nordic Music Scene.

ANNONS

Svartsynt trio skivdebuterar

BLACK/DEATH METAL Ta två delar Omnizide och mixa med en chilenare i exil. De mustiga komponenterna bildar tillsammans trion Corpsehammer som nyligen snott ihop den smått svårsmälta anrättningen ”Metal de la Muerte”.

Skivbolaget nappade direkt

HEAVY METAL Att hårdrockande Astral Doors från Borlänge tillfälligt lagts på is fick det att klia i fingrarna på några av medlemmarna. Trummisen Johan Lindstedt lät kreativiteten flöda tillsammans med vapendragaren Chrille Wahlgren och vips tog bandet Freaks and Clowns form.

Hitdoldis debuterar som artist

POP Med ena foten i Stockholm och den andra i London har Morasonen Kristoffer ”Koda” Eriksson skrivit hitlåtar till bland andra svenska popsensationen Estraden samt samarbetat med världsstjärnan Ellie Goulding.

Sinnrik resa genom de fyra årstiderna

ELEKTRONISKT Kreativt skapande har alltid spelat en central roll i Falurotade Ivar Jons liv. Så även handlingskraft och produktivitet.

Milkboy mjölkar London på inspiration

POP/INDIE För sisådär ett år sedan lämnade Adam Reander tryggheten i Tällberg för att vidga sina musikaliska vyer i London. Den samlade kunskapen har via hans soloprojekt Milkboy omsatts i debutskivan ”Boy, You’re Nostalgic” – producerad, mixad och mastrad i egen regi.

Mogna rockers släpper debutplatta

ROCK Klassisk rak rock à la Pink Floyd och Fleetwood Mac utgör grundstenen i hyfsat nysvetsade Windplayers från Falun och Borlänge.

Livepremiär för nybildad jazzsextett

JAZZ/FUNK/SOUL Musikspektrat är brett för nyformade svänggänget Synkadus från Falun. Jazzklassiker varvas med egna tolkningar ur såväl Iron Maidens som The Beatles digra låtgalleri. Pirrigt premiärgig för allmänheten sker lördag den 14 september på House of Blues i Borlänge.