ANNONS

Veckans Band

Mordbrand nytänder inför Gamrocken

DEATH METAL Nedräkning pågår i Grängesberg. 35 brutala band ska tynga ner 3 scener i 2 dagar. Sällsynta kvintetten Mordbrand är en av akterna som bidrar till att mörklägga bygden kommande helg.

Tar sats mot dubbla festivalgig

METAL Det smått svinaktiga Falugänget med det oborstade namnet Maggot Infested Ventriculus har en förmåga att ställa till med oväsen som ger fog för polisiär utryckning.

Indiepoppare flyger högt i sommar

INDIEPOP Hos nybakade Raketklubben, med bas i Borlänge, står en smaklig indiepopgryta och kokar inför sommaren. Förrätten serveras redan måndag 7 maj i form av debutsingeln ”Industristad”.

ANNONS

Ny musiktalang på frammarsch

ELECTROPOP Att musiknavet Borlänge spottar fram begåvade artister likt en kulspruta är väl knappast en nyhet. En av de senaste att sålla sig till denna svällande skara är Ida Kabel, som häromveckan släppte andra singeln ”Divine” på diverse digitala plattformar.

Musiken blev syskonens helande kraft

INDIEPOP Syskonen Johan och Sofia Stolpe bestämde sig för att lämna Vasa i Finland 2010 och slå ner sina bopålar i Falun. Musiken har alltid funnits där, men i och med flytten och omställningen till ett nytt liv i ett nytt land antog den en betydligt viktigare roll.

LVRK laddar för singelsläpp

HIPHOP För en skräckfilmsnörd leder datumet fredag den 13:e i kombination med en maskförsedd figur osökt tankarna till brutala massmord vid ett sjönära ungdomsläger. Mannen bakom just den här masken är emellertid en utomordentligt godhjärtad natur.

Trolska toner ger eko i Dalarna

EXPERIMENTELLT I en dunkel vrå någonstans i Borlänge sitter en gåtfull varelse och skapar djupsinniga toner med stor omsorg. Den annars så oskarpa konturen Vildeko kan emellertid klargöra att ett debutalbum är i antågande.

Taggad begåvning berikar galan

POP/ROCK Nu ska Dalarnas omfattande och mångsidiga artistelit samlas för att göra upp om prestigefyllda titlar som Årets låt, Årets musikvideo och Årets album när Dalecarlia Music Awards ockuperar Liljan i Borlänge 7 april.

Bryter tystnaden med debutplatta

POP Efter tre år i dvala återupptar Falubon Albin Carlson sitt musikprojekt Third Brother. I debutalbumet ”Follow The Footsteps On The Wall” knyts befintligt låtgalleri ihop med nyskrivet material.

Själfull talang prövar sina vingar

FOLK/POP Intresset för musik fick Erika Jansson att lämna hemorten Sandviken för att studera projektledning i musik på Brunnsviks folkhögskola i Borlänge.