ANNONS

Veckans Band

Uppiggande hyllning till Borlänge

ROCK "Jag fick modersmjölken från en tunatutte, i Domnarvet, där är jag född.” Så inleds duon Tunhunkens singel ”Hemvändarvisan” som är lite av en kärleksförklaring till hemorten Borlänge.

Ljusskygg dödspluton laddar om

DEATH METAL Avestas okrönta death metal-kungar i Demonical släppte i våras plattan ”Chaos Manifesto” och ägnar höst och vinter åt att sprida sina murriga melodier. Ett färskt kontrakt har tecknats med ett tyskt bokningsbolag och utlandsspelningarna radar upp sig.

”En saga för barnsligt mogna vuxna”

POP/ROCK Från ett frostkallt Antarktis till oändligheten i världsrymden på sju steg. Ungefär så kan man beskriva Falubaserade PyraKites poetiska debutalbum ”7 Steps”.

ANNONS

Djurisk duo ruvar på debutplattan

PROGRESSIV ROCK Pinfärska debutsingeln ”Burn the ground” och dess välgjorda musikvideo markerar starten för Borlängeduon Stefan Altzars och Samuel Granaths växande projekt PreHistoric Animals.

”Vi tröttnade på kaftaner och slokhattar”

ROCK/ELECTRONICA Nyutkomna singeln ”From Jonestown With Love” vittnar om slutet på en sorglös solskensepok för Borlängesextetten Betty Goes A Go-Go. Ett mörkare kapitel tar vid och sätter tonen för kommande albumet ”Altamont” som släpps nästa år.

Slår till med skramlig debutskiva

ROCK/PUNK Via musiken har trions vägar korsats ett otal gånger genom åren. Men det är inte förrän nu som de rutinerade musikerna Tommy ”Kripke” Persson, Robert Aspholm och Thomas Källström fastställt befintlig formation och berikat Dalarnas musikfauna med Tommy Kripke & The Unusual Suspects.

Kraftfull atmosfärisk köldknäpp

BLACK METAL I samma veva som det lika blytunga som bejublade hardcorebandet Totem Skin från Falun/Borlänge gick i graven 2017 vaknade det frostiga enmansprojektet Dödsrit till liv, grundat av den tongivande medlemmen och Borlängebon Christoffer Öster.

Hyllning blev startskott för reggaeduo

REGGAE Insikten om att Borlänges reggaehjältar i Rootvälta bestämt sig för att lägga instrumenten på hyllan tillsvidare manade de rastavurmande polarna Fredda och Mats att skriva hyllningslåten ”Rootvälta”.

Bytte vardagslunk mot kaxig punk

PUNK Kompisgänget från Enviken hade i princip aldrig plockat upp ett instrument när de plötsligt bestämde sig för att starta ett punkband. Mest som en kul grej till en början, ett annorlunda och spännande sätt att umgås i kontrast till vardagslunk och familjeliv.

”Musiken är min verklighetsflykt”

ROCK/SOUL Låtskrivaren och producenten Cecilia från Grangärde låter lungor och sinne insupa Dalarnas högstämda natur. Ut kommer råa, nakna och poetiskt tyngda melodier. Processen har nu manifesterat sig i form av det efterlängtade debutalstret ”Push”.