ANNONS

Veckans Band

Prisad vistalang på hembesök

VISA I barndomshemmet i Silvberg utanför Säter spisades plattor som Maritza Horns ”Jämmer och elände” nonstop. 22-åriga Boel Nihlmans begåvning har hittills renderat utmärkelser som Säters Ungdomskulturstipendium och Taubestipendiet i Dalarna.

77-doftande rocktrio kliver fram

ROCK/PUNK Att Johnny Thunders och New York Dolls hör till inspirationskällorna är svårt att ta miste på när man lyssnar på Ludvikabaserade The Stupors självbetitlade debut-EP.

Slagkraftigt sidospår

HARDCORE/METAL Det som egentligen bara skulle bli en EP blev till slut albumet ”Black Lake” som kablades ut digitalt strax före årsskiftet. Metalmotorn Jonas Gryth har en gedigen bakgrund i genren. Hans senaste skapelse, den omsorgsfullt handplockade trion Mindhammer, består av pålitliga pjäser ur såväl bransch som vänkrets.

ANNONS

Livedebut för driven nykomling

AMERICANA/POP De har jobbat hårt hela året för att knya ihop säcken lagom till Borlänge-bandens Firmafests 20-årsjubileum på Galaxen den 28 december. Uppstickaren Tailor Hill Station från Borlänge är taggad till max inför premiärgiget.

Stökig pop med solsken i blick

POP/ROCK Full gas från stående start på en hyfsat kort sträcka. Falubördige gitarrhjälten Björn Trägårdh, med långvarig tjänstgöring i nyligen nedlagda VCPS från Falun, har funnit sig till rätta i nyformade, hyperaktiva Stockholmskvartetten Lula som precis avlossat ett dinglande örhänge.

Ung trio tar ton för att rädda liv

POP/INDIE Hela vecka 50, den 10-16 december, pågår den årligt återkommande insamlingskampanjen Musikhjälpen som syftar till att håva in pengar till en undangömd humanitär katastrof.

Ny metalarmé på frammarsch

POWERMETAL I samband med en festivalspelning med sitt forna band Twilight Force sprang Falubördige Christian Eriksson ihop med Udo Dirkschneiders amerikanske gitarrist Bill Hudson. Duons visioner visade sig gå i samma tonart och sålunda såddes fröet till kvintetten Northtale.

Punkig protest mot nätstress

PUNK/POP Tämligen färska poppunkbandet The Leftovers från Borlänge triggas av allt från vardagsbekymmer till oförrätter och fördomar. Kryddat med lika delar ironi och humor.

Uppiggande hyllning till Borlänge

ROCK "Jag fick modersmjölken från en tunatutte, i Domnarvet, där är jag född.” Så inleds duon Tunhunkens singel ”Hemvändarvisan” som är lite av en kärleksförklaring till hemorten Borlänge.

Ljusskygg dödspluton laddar om

DEATH METAL Avestas okrönta death metal-kungar i Demonical släppte i våras plattan ”Chaos Manifesto” och ägnar höst och vinter åt att sprida sina murriga melodier. Ett färskt kontrakt har tecknats med ett tyskt bokningsbolag och utlandsspelningarna radar upp sig.