ANNONS

Det är glädjande att våra kunder vill satsa och bli klimatsmarta genom energiförsörjning med hjälp av solenergi, tillägger Patricia Magnell, Key Account Manager, VB Energi.
Foto: Veronica Rigtorp

VB Energis största solcellsaffär

VB Energi har sålt sin största kompletta solcellsanläggning hittills. Anläggningen består av 341 solpaneler som kommer att placeras på fyra stora tak på Brf Målarens fastigheter i Ludvika.

VB Energi och Bostadsrättsföreningen Målaren har undertecknat ett avtal om leverans av 341 solpaneler till en effekt om 109 kW. Panelerna kommer att placeras på fyra av föreningens tak med bästa läge med tanke på solens bana. Montering av anläggningen kommer att påbörjas i slutet av september och beräknas vara i drift i början av november.

I samband med solcellsinstallationen kommer föreningen även att installera laddboxar från VB Energi på fyra av föreningens parkeringsplatser.
– Vi i föreningen lägger stor vikt på miljötänket och vill därför satsa på omställningen till hållbara alternativ. Solcellsanläggningen är ett steg och att erbjuda våra medlemmar möjlighet till elbilsladdning är vårt sätt att aktivt bidra till utvecklingen, säger Kenneth Lindgren, ordförande i Brf Målaren.
– Genom att erbjuda våra kunder kompletta solcellsanläggningar och elbilsladdare vill vi bidra till en hållbar energiutveckling. Det är glädjande att våra kunder vill satsa och bli klimatsmarta genom energiförsörjning med hjälp av solenergi, tillägger Patricia Magnell, Key Account Manager, VB Energi.
Hela anläggningen beräknas att kunna producera cirka 98 000 kWh årligen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS