ANNONS

Den här bilden tog Anna-Lisa Lindborg Toftell när konstverket “Gästabudet” var på plats. Den mörka “fen” som ses i mitten flyttades senare, på grund av en vattenläcka precis ovanför den.

Vattenläcka ställde till det för utställning: “Djupt olyckligt”

HEDEMORA. Den pågående utställningen “Gästabudet” i Tjädernhuset drabbades av en vattenläcka som gjorde att den centrala delen av konstverket måste flyttas.

– Det är maximal otur, säger konstnären Anna-Lisa Lindborg Toftel.

På väggen bakom de tolv guldtallrikarna skulle den mörka och elaka fen sitta, men en vattenläcka har ställt till det för Anna-Lisa Lindborg Toftells utställning i Tjädernhuset. Foto: Pär Sönnert

 

Anna-Lisa Lindborg Toftell hade otur med sin pågående utställning i Tjädernhuset. En vattenläcka har gjort att den bärande delen av hennes konstverk “Gästabudet” behövde flyttas. Konstverket kommer från Bröderna Grimms saga om Törnrosa och föreställer de tolv goda feerna och så den trettonde och elaka fen som är uppradade längs en lång vägg. Feerna är gjorda i textil.
– Den trettonde är mörk och har ett mer dramatiskt yttre. Den sitter i mitten och just där blev det en vattenläcka så den fen fick flyttas till en annan vägg. Det är maximal otur, om det hade skett på någon av ändarna så hade det inte gjort så mycket. Nu är den centrala gestalten borta. Det är djupt olyckligt och väldigt synd, tycker Anna-Lisa Lindborg Toftell, som har sin ateljé i Myckelby, Dala-Husby.
Utställningen invigdes den 1 december och pågår fram till den 8 januari, om den inte förlängs på grund av läckan.

Publicerad i Annonsbladet Salarna, Hedemora/Säter v52

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS