ANNONS

“Vi finns för alla arbetsgivare som vill tänka nytt eller göra annorlunda och för alla arbetssökande som behöver stöd och detta gör vi via våra utvecklade och vassa digitala tjänster”, säger Neda Mostofi, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen Dalarna.
Foto: Veronica Rigtorp

Vassare och snabbare rekrytering för företag

Jobbchansen online är vassare och snabbare rekrytering för företagare, som erbjuds av Arbetsförmedlingen, AF. Syftet är att hjälpa både arbetsgivare och arbetssökande.

Syftet är att hjälpa både arbetsgivare och arbetssökande till att enkelt nå varandra på ett väldigt smidigt sätt.
Jobbchansen online är en digital rekryteringsträff där arbetsgivare och arbetssökande möts via webben.
– Det är unikt att vi erbjuder den här tjänsten till alla företagare i länets alla 15 kommuner. Det är också unikt att vi är det första länet som arrangerar detta på en lokal nivå, förklarar Neda Mostofi, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen Dalarna, stolt.
– Arbetsförmedlingens digitala tjänster har varit till hjälp för sökande men mer specifik underlättat för arbetsgivare med bland annat nyrekryteringar. Vi ser att dessa tjänster varit otroligt bra i pandemitider, men vi behöver förstås fortsätta att sprida informationen om dessa möjligheter för arbetsgivare och arbetssökande, säger Neda Mostofi.

Arbetsförmedlingen Dalarna kommer också att ordna Jobbchance Online för arbetsgivare som är intresserade, med start under våren.
– Vi har satt upp ett antal inplanerade dagar och tider för detta under mars, april, maj och juni.
Konceptet är enkelt: Arbetsgivaren presenterar under webbsändningen sitt företag och de tjänster företaget söker personal till.
Efter webbsändningen kan arbetssökande anmäla sig till snabbintervjuer.
Intervjuerna kan vara sju-åtta minuter långa och sker via livevideo.

Trots pågående pandemi som drabbat företag och människor på ett eller annat sätt, finns det också företag som behöver hjälp med att rekrytera nya medarbetare.
Därför erbjuder AF Dalarna möjligheten till jobbchans online under hela 2021 utan kostnad. AF:s digitala tjänster är GDPR-säkrade.
AF har nyligen genomgått kraftiga reformeringar och efter detta har AF också kraftigt moderniserats med många digitala tjänster.
– Vi har alltid varit kända för att vi haft en smart hemsida, där Platsbanken varit ett av de mest kända verktygen. Nu har vi lanserat nya tjänster som till exempel snabbintervjuerna.
Rekryteringsguide och Anställa från utbildning, är andra digitala verktyg som utvecklats under senare tid.
Genom digitaliseringen blir också myndigheten modernare.

De nya hjälpmedlen är än så länge inte så kända, men kan komma att bli mer intressant när företagare söker sommarvikarier.
– Vi finns för alla
arbetsgivare som vill tänka nytt eller göra annorlunda och för alla arbetssökande som behöver stöd och detta gör vi via våra utvecklade och vassa digitala tjänster, avslutar Neda Mostofi innan hon rusar vidare till nästa möte.
Som så klart är digitalt.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS