ANNONS

Håkan Frenell och Anders Carlsson är nöjda med den nya slogboden på Nibblebergets topp.
Foto: John Leander

Vasaloppsklubben jobbar för alla – får miljöpris

HEDEMORA Efter röjning och märkning av vandringsleder, utegym och nu också ett vindskydd på Nibblebergets topp, så får Vasaklubben i Hedemora miljöpris av kommunen för sina ideella insatser.

En ny slogbod, eller vindskydd med mer modern vokabulär, pryder numera Nibblebergets topp intill klubbstugan. Det är det sista i raden av projekt som Vasaklubben oförtrutet verkar ägna sig åt.
– Förut fixade vi bänkar där. Vi vill att det ska gå bra att grilla här, så nu finns ett vindskydd som folk kan krypa in i. Vi tänker på folket i kommunen. Det är det vi jobbar för, säger klubbens ordförande Håkan Frenell.

Han hoppas att vindskyddet kommer att bli lika flitigt besökt och använt som utegymmet som invigdes i juni i skogsbrynet nere vid Svedjan.
– Det är uppskattat som attan. Särskilt nu i coronatider. Det är mycket folk som tränar där.
Liksom utegymmet behövdes sponsorer för att kunna genomföra slogbodsprojektet. Flera företag, liksom kommunen, har varit behjälpliga med pengar, men också med mer handfast hjälp.
– Minimaxi till exempel, som ligger under kommunen, har kört upp byggnadsmaterial på berget, berättar Håkan.

Bredvid Håkan Frenell på Nibbletoppen står också Anders Karlsson och betraktar när den sista handen läggs på den nya slogboden. Han förvaltar tillsammans med familjen, sin framlidne bror Stefan Karlssons minnesfond, som har bidragit till projektet.
– Att det finns folk som gör saker för andra än sig själva. Det är ypperligt, säger Anders.

Vasaklubbens ideella arbete har också fått andra att reagera. Deras 400 arbetstimmar med gymmet och nu 300 timmar med slogboden. Vilket nu har lett till att de har fått 5 000 kronor från Hedemora kommun i form av ett miljöpris. Vilket Håkan Frenell uppskattar mycket.
– Vi är ju ett gäng på nio-tio personer som samlas en gång i veckan och jobbar med det här och nu finns det personer som har nominerat oss till det här priset. Det är jätteskoj.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS