ANNONS

Varning för falsk mäklare

DALARNA. En person som falskeligen uppger sig vara mäklare har tagit kontakt med personer i färd med att sälja sina hus. Bedragarens syfte är att lura till sig en handpenning.

Polisen i Bergslagen har fått in en anmälan gällande bedrägeri där en person som skall sälja sitt hus har blivit lurad av en falsk mäklare.

Den falske mäklaren ringer upp och säger att man av olika anledningar har bytt mäklare och att det nu finns en köpare som vill göra en snabb affär och vill betala en handpenning. Den falske mäklaren vill därför få tillgång till säljarens kontouppgifter för att kunna sätta in handpenningen på säljarens konto.

Den falske mäklaren uppges vara mycket trovärdig och kan lämna relevant information om aktuell fastighet, utgångspris och resultat av eventuell budgivning.

Polisen i region Syd har fått in ett flertal sådana här anmälningar den senaste tiden.

Polisen vill därför göra er uppmärksamma på att de som begår bedrägeribrott genom att ringa och be om kontouppgifter, koder till bankdosor och liknande är mycket sofistikerade och de hittar hela tiden på nya sätt för att lura av andra pengar.

Det handlar dock hela tiden om att förmå den utsatta personen att lämna ut kontouppgifter, koder till bankdosor med mera.

Polisen vill därför uppmana till att vara ytterst försiktig och aldrig lämna ut sådana här uppgifter över telefon. I ett sådant här ärende kan man också ringa till mäklarfirman och kontrollera om de verkligen bytt mäklare.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS