ANNONS

Varning för bedragare

DALARNA. Flera äldre personer har under de senaste tiden blivit utsatta för bedrägeriförsök. En man vill ha betalt för varor de inte köpt och ber om bankuppgifter.

De senaste dagarna har en handfull, framförallt kvinnor, i 75-80 årsåldern, blivit uppringda av en manlig bedragare. I flera fall har han uppgivit att han representerat Elgiganten, och att det blivit något problem med betalning för varor han falskeligen uppger att kvinnan köpt.
Han har också uppgett sig ringa från Handelsbanken. Mannen har haft tillgång till flera korrekta uppgifter om kvinnan. Flera av kvinnorna har gjort helt rätt, nämligen avslutat samtalet och gjort en polisanmälan. Några kvinnor har blivit av med större summor pengar.

– Det är viktigt att poängtera att varken Elgiganten eller Handelsbanken efterfrågar sina kunders kontonummer eller inloggningsuppgifter på telefon, eller uppmanar till inloggning med Bank-ID, skriver polisen i Dalarna och fortsätter:
– Vi vill gärna upprepa budskapet att aldrig uppge kort-, eller kontonummer, eller inloggningsuppgifter med någon på telefon, hur trovärdiga de än låter som någon representant för butik, bank eller säkerhetsföretag. Seriösa företag jobbar inte på det sättet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS