Varmbadhuset står tomt – nu hyrs lokalerna ut

Det gamla varmbadhuset på Salutorget har i stort sett tömts helt på verksamhet efter att turistbyrån och näringslivskontoret flyttat ut. Nu söker kommunen en eller flera hyresgäster till botten- och ovanvåningen. Foto: Pär Sönnert
Det gamla varmbadhuset på Salutorget har i stort sett tömts helt på verksamhet efter att turistbyrån och näringslivskontoret flyttat ut. Nu söker kommunen en eller flera hyresgäster till botten- och ovanvåningen.
Foto: Pär Sönnert
Gamla varmbadhuset på Salutorget har i stort sett tömts helt på verksamhet efter att turistbyrån och näringslivskontoret flyttat ut. Nu söker kommunen en ny hyresgäst till delar av lokalen.

Det var 1931 som den pampiga byggnaden stod klar på Salutorget i centrala Säter. Fram till 1975 användes byggnaden som varmbadhus och därefter har bland annat polisen nyttjat lokalen.
Turistbyrån har länge hållit hus i byggnaden, liksom näringslivskontoret, men efter att Visit Dalarna beslutat att bomma igen de fysiska turistbyråerna i länet, samtidigt som näringslivskontoret flyttat till Rådhuset, står nu botten- och ovanvåningen tom.

Säters kommun vill hitta en eller flera hyresgäster till de lediga lokalerna. “Central och historisk byggnad i Säter som nu för första gången ges möjlighet att hyra. Vill du vara med och driva centrumutvecklingen och bidra till en levande stadskärna med din verksamhet då är det här lokalen för dig”, skriver kommunen om den lediga lokalen.
Två företag huserar i källarplanet och kommer att finnas kvar där även i fortsättningen.
– Vi har en grupp som jobbar internt med detta. Vi ställer ett par krav på hyresgästen eller hyresgästerna. Bland annat vill vi att verksamheten som blir i lokalen ska skapa rörelse kring Salutorget, säger Josefin Enström, näringslivschef i Säters kommun.
Sista ansökningsdag är den 11 oktober. Ansökan kan lämnas in via Säters kommuns hemsida.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Boliden planerar att i slutet av året söka tillstånd att öka produktionen nere i Garpenbergsgruvan med ytterligare 20 procent till 3,5 miljoner årston.
Civilingenjören Linnea Bergman säljer solenergisystem till Afrika för att världens fattiga ska få tillgång till miljövänlig och billig el.
En tidigare chef för en verksamhet i Säters kommun har frikänts från misstankar om grovt förtal.