ANNONS

Måndagsklubben i Falun arrangerade Wintercamp och gästades där av isländska Sara Sigmundsdóttir, superstjärna inom crossfit och tyngdlyftning. “Hon tog sig tid att svara på allas frågor, och visar en glädje inför såväl sporten crossfit som livet i sig. Sjukt inspirerande”, betonar Daniel Nordqvist, en av 200 atleter som spenderade en intensiv helg i Främby Hallar.
Foto: Måndagsklubben/John Annerud

Världsstjärna gästade bejublad fysfest

FALUN När Måndagsklubben styr upp vinterläger så görs det med besked. En fullsmockad träningshelg gästades av isländska världsstjärnan Sara Sigmundsdóttir.

– Det här ska jag minnas med ett leende lång tid framöver, säger Daniel Nordqvist, en av många lika pustande som peppade i kölvattnet av Wintercamp i Falun.

I Främby Hallar hittas en ofta snabbfotad men metodisk verksamhet stöpt i Måndagsklubbens omfångsrika och stämningsstarka gym i den robusta gamla industrilokalen. När Sara Sigmundsdóttir gästade Falun för en helg under rubriken “Wintercamp” stod urladdning och utveckling i fokus, och Sara ingick i coachstaben som under några intensiva dagar svettades tillsammans med en till bredden fylld Måndagsklubb, då samtliga platser bokats upp av taggade deltagare.

Kartläggning av styrkor, utvecklingspotential och inspirerande anda präglade ett arrangemang som lovordas av Borlängebördige deltagaren Daniel Nordqvist.
– Helt otroligt kul att vara del av det här tillsammans med 200 personer som brinner för samma träningsform. Det här ska jag minnas med ett leende lång tid framöver, hyllar Daniel den synnerligen aktiva helgen.

Nordqvists träningsansats inleddes 2018. Han glöder av vilja och lyfter den starka gemenskapen på Måndagsklubben som ett värde i sig för att frekvent fortsätta framtidsfrämja nya mål i fysisk form.
27-åriga Sara Sigmundsdóttir är en internationell profil med brutala meriter inom bland annat crossfit och tyngdlyftning, och betraktas inte sällan som en av crossfitscenens starkast lysande stjärnor.

Hennes närvaro vid Wintercamp bidrog med såväl nya infallsvinklar som positiv attityd.
Daniel Nordqvist:
– Hon basade bland annat för en station där vi gick igenom teknik för olika styrkelyft, såsom ryck och styrkevändning.
– I samspel med två andra coacher kom hon med många tänkvärda tips för hur man bör genomföra lyften, och hon betonade även hur viktig uppvärmningen är, utvecklar Daniel.

Och framhåller vikten av tips och nya metoder, även i träningsmoment man utfört tusen gånger och är trygg med.
– Det finns så mycket att ha i åtanke, och som kan innebära att man lär sig nya grejer inom exempelvis löp- och roddteknik för att spara energi.
– Sara uppvisade en otroligt positiv mindset, hon tar sig an hård träning med ett leende och tycks älska det hon gör. Hon tog sig tid att svara på allas frågor, och visar en glädje inför såväl sporten crossfit som livet i sig. Sjukt inspirerande, betonar Daniel.

Sigmundsdóttir har dessutom kastat hoppfullt momentum över en eskapad som ständigt vänder upp och ned på det Nordqvistska träningspasset.
Bokstavligt talat.
– Det gäller handstand push-ups, att stå på händer och göra armhävningar.
– Tror alltid att jag ska bryta nacken i denna mardrömsmanöver. Nu känns det som jag fått bra tips och verktyg för att bemästra den jäkeln, och målet för 2020 är även att klara att gå åtminstone en meter ståendes på händer, skrattar Daniel i en ton som även bär stråk av benhård beslutsamhet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS