ANNONS

– Så sent som igår fick vi förfrågningar från Italien och Indonesien, berättade vice vd Hans Linder vid en presentation av företaget.
Foto: Veronica Rigtorp

Världsomspännande och kraftfullt nätverk

LUDVIKA. En marknadsplats på nätet för kraftprodukter är Power Tenders affärsidé. En idé som redan gjord dem världsomspännande med kontor i Indien och Kina.

Affärsidén är mycket enkel – de har lanserat en digital plattform där kunder globalt med bara några knapptryckningar får offerter från hela världen, från fabriker som kan leverera precis den produkt som de vill köpa. PowerTender sammanför köpare och säljare av kraftprodukter i en global skala på en nätbaserad plattform. Ett nätverk för kraftindustrin.

Grundarna Andreas Westholm och Hans Linder och tre herrar till är de som startat företaget. Andreas Westholm vd, Hans Linder vvd, Henrik Wallman-Carlsson, Carl-Johan Linér och Kenneth Ågren.

Alla har de bakgrund i ABB i Ludvika, och Linder säger att de är en avknoppning från ABB.
De kraftprodukter som de jobbar med ligger på en lägre spänningsnivå än de som ABB i Ludvika jobbar med. När kraftmarknaden de senaste 15 åren privatiserades uppstod en marknad med många företag som sökte efter kraftprodukter. För att matcha köpare och säljare startade de fem herrarna PowerTender som på kort tid har vuxit till ett världsomspännande nätverk för just köp och sälj av kraftprodukter.

För att varje köpare och varje säljare ska slippa söka upp varandra, kan de på forumet se och jämföra flera olika aktörer på marknaden som är anslutna till PowerTender.
– Kunderna behöver sänka sina kostnader och hitta bra leverantörer med bra priser.

Leverantörer i sin tur behöver öka sina volymer och hitta de rätta köparna, förklarar Hans Linder, vice vd i företaget.
De kraftprodukter som företaget jobbar med är främst under 72 kV, vilket är en bit under ABB:s Ludvikas nivå

Från starten i augusti 2016 har företaget vuxit i rasande fart och letar samarbetspartners i hela världen. Redan nu har man kontor i Indien och Kina och representanter i större delen av världen.
– Vi har idag 250 användare, men det ska bli tusentals.
– Så sent som igår fick vi förfrågningar från Italien och Indonesien, förklarar Hans Linder.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS