ANNONS

Under 2019 deltar tvåfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson i det världsomspännande racingmästerskapet WTCR med teamet Sébastien Loeb Racing. Foto: kms-racing.com
Foto: Foto: kms-racing.com

Världsmästaren startar i Bergslagsrallyt

LUDVIKA. Fem SM-tävlingar i kommunen under jubileumsåret har Ludvika som ambition. Först ut är Bergslagsrallyt 26 januari. Dit rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson kommer.

Ludvika firar som sagt 100 år som stad, något som de styrande vill ska märkas från första januari till sista december. Som livaktig idrottsstad är ribban lagd på att inom kommunens gränser få till fem event med SM-status.
– Jag ringde Johan (Strömberg) och sa att nu jävlar söker du SM, säger Håkan Rosén med ett skratt. Han är projektledare för Ludvika 100 år som stad, och tycker precis som så många andra i området att det är intressant med bilsport.
– Framför allt är det en kategori människor med åskådare som brinner för sitt intresse.

Riktigt lika eld och lågor var faktiskt inte Johan Strömberg initialt, då han av erfarenhet vet att ett SM-rally tar oerhört mycket tid i anspråk för att få till.
– Han bad mig dra åt helvete, säger Håkan och levererar ännu ett skratt.
Men visst fann de en lösning, och tillsammans är nu målet att göra ett Bergslagsrally som ger eko i staden.
– Jag gillar när det är organiserat kaos, och den 26 januari hoppas jag vi lockar ut så mycket folk att det blir så i centrala Ludvika och ut till publiksträckan, fortsätter Håkan Rosén.

Faktum är att bilsporten ska sätta Ludvika på kartan 2019. Först i form av Rally-SM och Mekonomen Bergslagsrallyt. Senare på säsongen planeras det för en deltävling i Back-SM och en i Bilorientering. Till detta kan troligen SM i skidorientering och mountainbike adderas.
– Utan Håkans sprudlande entusiasm hade vi inte rott det här i land. Nu ska vi försöka få liv och rörelse runt Folkets Hus där vi har tävlingscentrum och all service, säger Johan Strömberg, Mekonomen Bergslagsrallyts tävlingsledare.

Den 1 januari tillkännagavs också att Johan Kristoffersson kommer till start i Mekonomen Bergslagsrallyt, som ett steg i upplandningen för Rally Sweden.
Johan Kristoffersson är den tidigare STCC-mästaren som blivit en allkonstnär inom motorsporten. Med titlar i STCC, V8 Superstars och Porsche Carrera Cup jämte världsmästare i rallycross är Johan en av Sveriges mest meriterade chaufförer.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 03 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS