ANNONS

KulturGaragets Göran Johansson, Linda Jernberg och Hans Sundmark säger att man har klart med fem band och artister till vårens spelningar och att de nu jobbar för att få klart med ett sjätte band eller artist.
Foto: Mikael Eriksson

Vårens artister på KulturGaraget

AVESTA. Kulturgaraget laddar för ett år fyllt med spännande artister och band. Den 15 februari kör de i gång och först ut är det amerikanska bandet Samantha Martin och Delta Sugar.

KulturGaraget eller Garaget som det kallas rätt och slätt har sedan starten 2006 lockat gräddan av svenska och utländska musiker att komma och spela. Artister som John Holm,
Richie Ramone, Weeping Willows och Nationalteatern är några av de som har äntrat den lilla scenen i det gamla tvätteriet i Månsbo.
– Bemötandet, att vi tar så bra hand om våra artister, säger Hans Sundmark vara förklaringen till att man lyckats såväl.

Maximalt kan 100 personer rymmas i lokalen och det innebär att det blir en intim upplevelse då artister och publik kommer varandra nära.
– Efter spelningarna brukar artisterna finnas ute bland publiken, säger Göran Johansson.
Garaget bedrivs som en förening och där till krävs medlemskap för att komma in.
– Men det är inte krångligt att bli medlem, det är bara att höra av sig så ordnar vi det, säger Linda Jernberg.

Nu siktar de mot ett nytt år med nya spännande artister och band.
– Vi brukar ha tolv spelningar på ett år, sex på våren och sex på hösten, säger Göran Johansson.
För närvarande är fem spelningar bokade denna vår, och arbetet pågår med att boka ytterligare en.
Kanadensiska Samantha Martin och Delta Sugar får öppna vårsäsongen, och gör det 15 februari.

När Christian Kjellvander kommer till Garaget i mars har han varit ute på en Europaturné med spelningar i Tyskland, Nederländerna och Schweiz. Detta med anledning av att han under hösten släppte sitt senaste album “Wild Hxmans”. Hans musik beskrivs finnas i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz.

Återvänder för ännu en spelning i Garaget gör Sir Reg. I slutet av mars kommer det energiska bandet från Sverige med irländaren Brendan Sheehy som sångare.
Den amerikanske singer-songwritern Eric Lindell gör en avstickare till Sverige med bland annat ett stopp i Avesta i maj. Detta är hans första spelning i Garaget. Eric Lindell har sina rötter i Avesta. Hans farfar växte upp i Avesta men emigrerade till USA. Hans musik har påverkats av den amerikanska röttermusiken från blues till land och till rock, men har utifrån det skapat sin egen stil.

Soulmusik blir det i slutet av maj när The Reputations kommer. De är hemmahörande i Austin i Texas och släppte under förra året den kritikerrosade skivan Electric Power.

Spelningar på KulturGaraget våren 2019:
15 februari Samantha Martin & Delta Sugar
15 mars Christian Kjellvander
30 mars Sir Reg
18 maj Eric Lindell
31 maj The Reputations

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 07 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS