ANNONS

Ulf och Ulla-Britt Sjöblom från Grängesberg gillar att röra på sig. “Vi har haft en liknande promenad där också, men nu har den tagit paus”, berättar Ulla-Britt.
Foto: Karin Diffner

Värdefull tur i sensommarsol

LUDVIKA. I strålande sensommarväder genomfördes säsongens första Lejontramp i Ludvika. – De flesta som går en promenad kommer tillbaka, säger Kristina Bertilsdotter i Lions.

Väsman glittrar och vissa löv har börjat få en gulare nyans när Lions Club Ängsklockan drar igång sin populära tipspromenad för säsongen. Medlemmarna Kristina Bertilsdotter och Pia Skog delar ut tipslappar och småpratar med deltagarna vid paviljongen nere vid hamnen.
– Hur länge får vi vara borta innan de sätter sök på oss? skojar Ulf Sjöblom från Grängesberg som deltar för första gången.
– En timme iallafall, men håll dig till de rödgula snitslarna, svarar Pia.
Det var förra hösten som Lions drog igång tisdagarnas tipspromenad.
– Våra andra aktiviteter som loppis och surströmmingsskivan hade ställts in, men det fanns ju ändå ett behov av att aktivera alla som är lediga på dagarna, säger Kristina.
– Nu får de luft och lite social trivsel. Promenaden är på drygt en kilometer och så pass enkel att man ska klara av att ta sig runt med permobil eller rollator, fortsätter hon.


Monica Halvarsson har just rollator och hon deltog nästan varje gång förra året.
– Jag tycker det är kul med frågesport och så är det en lagom promenad för mig som inte är helt frisk, säger hon.
Varje tisdag med start klockan 14.00 och så länge vädret tillåter hålls tipspromenaden vid Väsmanstranden.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS