ANNONS

Sanna Eriksson och Anna Grins onlineföretag är byggt utifrån deras respektive passion: träning och mat för vanligt folk.
Foto: Veronica Rigtorp

Vanlig mat och träning för vanliga människor

BORLÄNGE. Livsstilsförändring via mat och träning. För vanligt folk. Så stavas grunden i Anna Grins och Sanna Erikssons nystartade onlineföretag. Duon har med hull och hår gett sig i kast med det nya åtagandet.

– För oss är det här vår lilla bäbis, inte bara business, säger Anna och Sanna, som står bakom tränings- och kostföretaget Sane.
Ett onlineföretag som erbjuder vanlig mat och vanlig träning för vanliga människor.
– Vi tänkte som så att ska vi göra det, så ska vi göra det bra. Riktigt bra, förklarar Anna Grins.
Men vi tar det från början.
Mat har alltid varit Anna Grins stora passion. Hon lagar mer än gärna mat och har gjort så länge.
Liksom träning alltid har varit en stor och viktig del i Sanna Erikssons liv.

De två träffades för första gången för inte alls länge sedan.
– Vi har funnits i varandras vänskapskrets, men aldrig riktigt träffats förrän jag började jobba som assistent till Sannas dotter Nova, berättar Anna.
Genom assistentjobbet kom de två kvinnorna varandra nära och de två klickade direkt. De var lika men olika, kompletterade varandra och hade samma energier. Fram föddes idén om ett företag som vände sig till vanligt folk, med vanlig mat och motion.
Sanna hade redan gjort ett liknande program, som duon nu startat som företag.
Och utvecklat i flera avseenden.
– Sanna kastade ur sig att hon ville köra idén som företag och jag frågade om hon menade allvar, berättar Anna.
Det gjorde Sanna, och de två bestämde sig för att ses och diskutera det hela.
De brinner som sagt för olika saker, vilket gör att de kompletterar varandra bra.

Båda jobbar till vardags nära människor, Sanna på personalavdelning och Anna har alltid jobbat med människor och drivit eget.
Men aldrig i professionellt samspel med någon annan.
– Vi sa till våra män att de fick stötta oss till 100 procent om vi skulle köra, och det har de verkligen gjort. Att bygga hemsida och onlinetjänst på den här nivån är ingen billig investering.
– Men skulle vi nu göra detta, så skulle vi göra det riktigt bra. Tänka stort,
jättestort, säger Anna.
Sanna nickar instämmande.
– Det började med att vi sökte upp nyföretagarcentrum, då vi behövde en plattform. Vi hade också en vision om hur den skulle se ut och att den skulle andas vår känsla, då den är vårt skyltfönster utåt, berättar hon.
Kontakten med nyföretagarcentrum var också nyttig för att slipa på idéer och knyta kontakter.

Ingen av dem hade jobbat med onlineföretagande tidigare.
Och här skulle hela deras företag existera enbart online.
Därför kände också Anna och Sanna att det var extra viktigt att det såg professionellt ut.
Nu är de i gång och efter en jungfruresa förra hösten är de i mitten av den andra startomgången i skarpt läge.
– Tanken är att köra tre omgångar à tio veckor per år.
Alla deltagare i programmet startar samtidigt. Syftet är att deltagarna förutom programmets alla delar också ska känna stöttning från varandra.
Anna är legitimerad kostrådgivare och har skapat recepten i köket hemma i Arsvlindan. Recept som helt och hållet anpassas personligt till varje deltagare.

Sanna är (även hon kostrådgivare, men i företaget främst) licensierad personlig tränare. I ryggsäcken har hon många år av fotboll, gymträning, tävlingar i ultralopp och hinderbanelopp och vet hur träning läggs upp. Även här anpassas programmet efter individen och kan utföras antingen hemma eller på gym. Allt efter deltagarens eget önskemål.
Det finurliga med onlinetjänsten, som man bokar hos företaget, är att allt finns inbyggt i tjänsten på ett smidigt sätt.
Sanna och Anna säger att det finns otrolig utvecklingspotential i företaget och de har redan tagit höjd för detta.
Verksamheten inhyser flertalet delar och grundkonceptet är mat och motion under en tioveckorsperiod.

Häri ingår också coachning från både Anna och Sanna.
– Som mest har vi haft 50 deltagare i en startomgång, men det finns ingen övre gräns eftersom allt sköts online, framhåller duon.
Varpå de avslöjar att det redan finns funderingar att lansera idén om franchising utomlands.
Tredje omgången i programmet är nu halvvägs till mål, och deltagarnas gensvar från första omgång till dags dato är enligt Anna och Sanna över förväntan.
– Deltagarna får fantastiska resultat och flera av dem har även återkopplat att de har kunnat slutat med blodtrycksmediciner, slutat snarka, kunnat ställa in operationer och andra riktigt bra hälsofördelar. Vilket vi är väldigt stolta över, avslutar Anna.

Exempel
När ett nytt tioveckorsprogram startar, öppnar ett anmälningsfönster några veckor innan det inleds. Alla som vill genomföra en tioveckorsomgång startar alltså samtidigt. Elit som nybörjare. Var och en har sin personliga plan att följa, med stöd och coachning av Anna och Sanna, samt den slutna Facebook-gruppen.
Deltagarna startar sin medverkan genom att navigera sig genom ett antal frågor för att få sin egen personliga profil och plan. I frågorna väljer man också om det ska vara mjuk träning och hur ofta. Man anger vikt och längd, med mera.
Som inloggad hittas träningsschema, med bifogade övningar på film. Här finns också information om matintag, utan att själv behöva räkna kalorier eller annat, då det finns klara recept som innehåller precis det som är uträknat för den enskilda individen.
Inom programmet finns också roliga bonusaktiviteter som till exempel cookalong – där man lagar mat tillsammans i realtid eller tävlingsmoment med prispengar på 40 000 kronor som morot.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS