ANNONS

“Jag är så otroligt glad över beskedet att PKC valt att bli kvar i Norberg!” säger Johanna Odö (S), kommunalråd i Norberg.
Foto: Pär Sönnert

Vändningen – Polisens kontaktcenter stannar i Norberg

NORBERG Polisens kontaktcenter blir kvar i Norberg. Ett besked som kommunalrådet Johanna Odö (S) jublar över. – Jag är så otroligt glad, säger hon.

I somras uppdagades det att Polisledningen i region Mitt övervägde att flytta hela PKC (Polisens kontaktcenter) från Norberg till polishuset i Fagersta. Nu står det klart att flytten inte blir av och att PKC kommer att stanna i Norberg.

– Jag är så otroligt glad över beskedet att PKC valt att bli kvar i Norberg! Vi har jobbat hårt för att ta fram ett förslag som skulle matcha polisen behov och önskemål. Det är även roligt att vårt samarbete fungerat så bra. Det betyder mycket att polisen varit lyhörda och att vi fick en ordentlig chans att presentera det förslag som nu fått polisen att stanna kvar i Norberg, säger kommunalrådet Johanna Odö i ett pressmeddelande.

Ett 60-tal personer jobbar på Polisens kontaktcenter i Norberg.
– Det som blev avgörande för polisens beslut är samhällsnyttan av att vara kvar i Norberg och det erbjudande som Norbergs kommun erbjudit oss, säger Henrik Keventer, tillförordnad sektionschef för polisens kontaktcenter i Region Mitt, i pressmeddelandet.

Kommunen har erbjudit omkring 1 000 kvadratmeter i kommunhuset för att polisen ska kunna växla upp sin verksamhet. I det erbjudande som Norbergs kommun har lämnat till Polisen ingår förutom utökade lokaler även gemensam reception med kommunen. I dagsläget disponerar Polisen 677 kvadratmeter i kommunhuset.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 14, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS