ANNONS

Fredrik Swahn bjuder in till ännu en Sommar i Smedjan i Stjärnsund, detta för 13:e sommaren.
Foto: Mikael Eriksson

Välmatat musikprogram för Smedjan

STJÄRNSUND. Carola, Tomas Andersson Wij och Shirley Clamp. Alla har de en sak gemensamt – Smedjan i Stjärnsund i sommar. Totalt är sex arrangemang uppbokade och klara.

– Äntligen! Fredrik Swahn låter nästan som Gert Fylking när han presenterar sommarens största bokning till Smedjan – Carola. Den 21 juli kliver hon upp på scenen.
Flera års tjat och kontakter ligger bakom att han lyckats att locka henne till Stjärnsund. När Carola till sommaren ger sig ut på vägarna med sin turné “Naket – en akustisk hitskonsert” är det något som är klippt och skuret för Smedjan.
Fredrik och Carola har delat scen en gång tidigare, det var när Fredrik fick ersätta Tommy Nilsson på Carolas julturné 1992.
– Jag kommer att avslöja en del roliga grejor från den turnén, säger Fredrik och skrattar.

Sommaren i Smedjan inleds dock 5 juni med ett syskonmöte. Det är Fredrik Swahn och hans syster Ami Hemviken som ger en inspirationsföreställningen “Livsbejakande kontakt”.
– Det är första gången vii gör något tillsammans, säger Fredrik.
Ami Hemviken blev under 2018 utsedd till årets talare i Sverige och är författare till boken ” Det är inte tanken som räknas”.
Det blir även en aktierelease under kvällen. Detta då Stjärnsunds Bygdebolag släpper sina aktier till försäljning. Fredrik Swahn kommer att släppa sin nya singel “I´m human”. Kvällen kommer att vara helt drogfri och Ungdomens nykterhetsförbund serverar en alkoholfri drink.
Överskottet från kvällen kommer att gå till Maskrosbarn som arbetar med att ge stöd till barn som lever i familjer med psykisk ohälsa eller missbruk.

En hyllningskväll till Elvis finns inbokad. För den svarar John Lindberg och Stefan Nykvist med ackompanjemang av Chris Bergström, Peter Fröbom och Olle Tjern. Den sistnämnde kommer under sommaren även att vara Fredriks sidekick på scen.
Den 12 juli så korsas åter Fredriks och Shirley Clamps vägar. Senast de samarbetade var i höstas i en julshow på Sundspärlan i Helsingborg.

Med ett enda undantag innehåller årets startfält nya bekantskaper för Smedjan. Undantaget är Östen med resten som nu återkommer och bjuder på inslag av från sin nya show Privata. Spelgänget får 27 juli avsluta sommaren i Smedjan.

Programmet för Smedjan:
5 juni: Ami Hemviken & Fredrik Swahn
7 juli: John Lindberg & Stefan Nykvist
12 juli: Shirley Clamp
14 juli: Tomas Andersson Wij
21 juli: Carola
27 juli: Östen med resten

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Norberg) vecka 20 2019. 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS