ANNONS

Bokens titel är “Där eldarna dånade” förlag är Ekomuseum Bergslagen/Malin Andersson. Författare: Bisse Falk. Formgivning: Jenny Findahl.
Foto: Pressbild

Våldsamma vulkanutbrott i ny bok

Den nyutgivna boken “Där Eldarna dånade” ger läsarna upplevelse av allt från dånande eldar till stillsam natur. Den är en kärleksförklaring till Bergslagens natur och människor.

Ekomuseum Bergslagens nya bok “Där eldarna dånade” gavs ut lagom till första advent.
Historien börjar med våldsamma vulkanutbrott och går vidare till fyndet av järnet som förändrade livet för så många.
Boken berättar hur Bergslagens historia format det samhälle som är idag.
Detta är inte en vanlig faktabok, i boken har man valt att berätta om Bergslagens historia genom de människor som levt och verkat här. Den är en tidsresa genom årtusenden, med personporträtt, faktasidor och vackra bilder, tagna av mer än 20 olika fotografer.

Kungar och drottningar samsas med kvinnor och män av folket. Alla har de utfört fantastiska gärningar och var och en har på sitt sätt påverkat och påverkats av bergsbruket.
Författaren Bisse Falk har skrivit mer än 40 böcker, både fakta och fiktion. Nu har hon tagit sig an Bergslagen och upptäckt människor och sammanhang som alla kommer att fascineras av.

Formgivningen är gjord av Jenny Findahl som i många år har gett allt material utgivet av Ekomuseum Bergslagen dess tilltalande prägel.
Den kulturhistoriska faktagranskningen är gjord av Jernkontoret.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS