ANNONS

Häst och vagn var inslag i julmarknaderna i Säter (bilden) samt i Hedemora.
Foto: Privat

Välbesökta julmarknader vid första advent

HEDEMORA/SÄTER Det hölls traditionsenliga julmarknader på flera platser vid första advent, bland annat i centrala Hedemora och Säter.

Trots kallt väder kom det mycket folk till de båda marknaderna. I både Säter och Hedemora hade handlarna pyntat sina skyltfönster, som avtäcktes lagom till julmarknaden.
– Det gick fantastiskt bra! Mycket folk och många marknadsknallar. Vi spärrade av Åsgatan, från rondellen och bort till Wienerkonditoriet. Det blev dansuppvisning, julmusik och modevisning. Dessutom visades flera traktorer upp och så fanns det traditionsenliga inslag som häst och vagn. Det blev en härlig stämning, tycker Charlott Hill, som driver butiken Krusidull och är engagerad i julskyltningsgruppen inom Hedemora handlingskraft som arrangerade julmarknaden tillsammans med Företagarna i Hedemora.

Något som var nytt för årets julmarknad i Hedemora är att den bästa bilden från julmarknaden belönas med ett presentkort på 2 000 kronor. Bilden i fråga ska skickas in till Hedemora Handlingskraft senast den 5 december.

Även i Säter går det att vinna presentkort, genom att rösta på det finaste skyltfönstret. Rösten kan lämnas via Facebooksidan “Jul i Säter”. Dessutom hålls en “julkalender” i Säter under december, då flera juliga fönster ska avtäckas under månaden. Dessa adventsfönster visas fram till och med den 27 december.

Det första fönstret öppnades på Rådhuset i Säter den 1 december och det andra på biblioteket i Säter, den 3 december. Övriga fönster öppnas den 6 december (på Gustav Adolfsvägen 15 i Säter), den 9 december (vid Stora Skedvi skola), den 13 december (hos Malbes massage i Gustafs på Naglarbyvägen 69), den 20 december (på tekniska kontoret, Västra Långgatan 12 i Säter), samt den 22 december (på Rådhuset i Säter till höger om Rådhustrappan).

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 49, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS