Vädrar magstarka sanningar

Förmågan att säkert avgöra skillnaden mellan sanna och falska nyheter sätts dagligen på svåra prov.

Uppgiften känns snudd på övermäktig då sanna sanningar stundtals uppnår en nivå som snuddar vid min fantasis bortre gräns.

Enbart under denna morgon har en handfull sådana fastnat i min misstänksamhets filter.
Insikten om att Malmö har utfärdat ett förbud mot att servera pannkakor i alla kommunens skolor var för mig en aning svårsmält. Den förklaring som serverades var att leverantören slutat sälja sådana som alla magar tål.

Magkänslan sattes på än större prov då landets näst största kvällstidning lät meddela att en omvittnat illaluktande fis tvingat ett flyg på väg från Dubai till Amsterdam att nödlanda i Wien.

Storebror i kvällstidningsbranschen hade redan en månad före incidenten presenterat resultatet av studie där en dansk forskare studerat flygresenärers fis-vanor. Den illaluktande sanning som där spårats var att en människa i snitt släpper väder 30 procent oftare när hon gått till väders.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Gjorde mitt val i söndags. Tog beslutet utifrån mina ideologiska värderingar. Håller naturligtvis färgen och vårdar min valhemlighet.
Ibland känns det som om vi lantisar inte riktigt räknas när de politiska partierna betar sin krokar för att fånga våra röster.
Låter bli att ta reda på i vilken riktning min politiska kompass pekar mot.