ANNONS

Ungdomsting med finbesök av utbildningsminister Anna Ekström på digitalt besök.
Foto: David Wallman/Smedjebackens kommun

Utbildningsministern gäst hos Ungdomstinget

SMEDJEBACKEN/LUDVIKA, Årets digitala ungdomsting gick nyligen av stapeln. Ungdomstinget är ett inflytandeforum för gymnasieelever som arrangeras av Smedjebackens och Ludvikas kommuner. Elever från VBU samt tjänstepersoner och politiker från kommunerna deltog i årets evenemang.

Ungdomstinget hade i år ett blandat program. De frågor som behandlas och diskuteras under ungdomstinget väljs ut i samråd med elever från VBU. Årets teman var kollektivtrafik, covid-19 och distansundervisning samt arbete och framtid. Ungdomstinget gästades bland annat av personal från Region Dalarnas kollektivtrafikförvaltning och Arbetsmarknadskunskap som direkt svarade på elevernas frågor inom de olika områdena.

Årets höjdpunkt var föga förvånande utbildningsminister Anna Ekströms digitala besök. Utbildningsministern berättade om hur viktigt det är att unga får komma till tals och hur mycket det betydde för henne som ung.
Hon berättade även om sin syn på hur coronapandemin påverkar unga, deras utbildning och arbetsmarknaden. Mycket fokus i utbildningsministerns arbete ligger på att hitta lösningar för att se till att unga fortsatt tillgodoses med goda förutsättningar för utbildning under, men även efter, coronapandemin.

Deltagarna på ungdomstinget hade sedan möjlighet att ställa frågor direkt till Anna Ekström.
Ungdomstinget sändes från Meken, där Lisa Haglund, ungdomsstrateg Ludvika kommun, och Matilda Kilström, tidigare ungdomsstrateg Smedjebacken och nytillträdd ordförande för familje- och utbildningsnämnden, höll i trådarna.

Ungdomsting med finbesök av utbildningsminister Anna Ekström på digitalt besök. Foto: David Wallman/Smedjebackens kommun.

Ungdomstinget sändes från Meken, där Lisa Haglund, ungdomsstrateg Ludvika kommun, och Matilda Kilström, tidigare ungdomsstrateg Smedjebacken och nytillträdd ordförande för familje- och utbildningsnämnden, höll i trådarna. Foto: David Wallman/Smedjebackens kommun
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS