ANNONS

Efter nya rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten har bildningsstyrelsen i Avesta kommun beslutat om att stänga Karlfeldtgymnasiet och vuxenutbildningen i kommunen.
Foto: Arkiv

Utbildningar stänger – undervisning sker på distans

AVESTA Karlfeldtgymnasiet och vuxenutbildningen i Avesta kommun håller stängt från i onsdags. Kommunen vill göra vad man kan för att hindra och fördröja smittspridning av coronaviruset.

Efter nya rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten har bildningsstyrelsen i Avesta kommun beslutat om att stänga Karlfeldtgymnasiet och vuxenutbildningen i kommunen. Detta gäller från klockan 11.00 på onsdagen, den 18 mars. I stället ska undervisningen ske på distans.

Det görs dock undantag för gymnasiesärskolan, särskild undervisning för vuxna och i vissa fall för aktiviteter för enskilda elever. Beslutet gäller tills vidare, meddelar kommunen på sin hemsida. Syftet med beslutet är att hindra och fördröja smittspridning av coronaviruset i samhället.

Förhoppningen är att undervisningen ska drabbas så lite som möjligt av dessa förändringar. “Undervisning som inte genomförs nu kommer att behöva genomföras senare och ju mer som kan klaras av med distansstudier, desto lättare blir det att planera för tiden efter stängningen”, skriver kommunen på sin hemsida. Elever och vårdnadshavare ska ha fått mer information om läget.

Kommunen betonar även att delar av Avesta kommuns krisledningsgrupp löpande följer utvecklingen av viruset och de beslut som fattas av myndigheter och regering. Man uppmanar allmänheten att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation och information, för att minska risken för smittspridning och desinformation.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 13, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS