ANNONS

“Både vi spelare och ledarstaben har en vinnarmentalitet, och efter vi förlorat i playoff två år i rad känns det nu som att vi kan gå hela vägen”, framhåller Emelie Magnusson, IBF Falun.
Foto: Sonny Jonasson

Urstarka damtruppen siktar mot toppen

FALUN Ett toktaggat damlag laddar inför innebandyns Allsvenskan Östra. – Det är den bästa stämningen jag varit med om sedan jag tog klivet upp i damlaget, säger Emelie Magnusson.

I lördags, den 29 september, dånar damerna i gång årets första omgång med en holmgång på bortaplan mot Nacka Wallenstam. Stockholmslaget får ta sig an ett sammansvetsat, målmedvetet lag som uppvisar hybrider av fysmonster och finlirare.
– Vi har varit i playoff de två senaste åren och är ett stort klubbnamn, så alla lag vill nog gärna slå oss.
– Nacka är nykomlingar och om vi gör det vi kan så ska vi besegra dem, resonerar Emelie Magnusson.
Den kroppsliga kapaciteten torde inte bli något förhinder för starka prestationer.
– Vi har kört hårt på försäsongen och det börjar belöna sig nu. Det känns som att det lossnar mer och mer och vi är i bättre fysisk form än på många år, berättar Faluforwarden som också framhåller fystränaren Madelene Karlssons roll som positiv kraft under egna fyspass utöver lagets gemensamma samt kostrådgivning.
Resultaten i den i augusti genomförda storturneringen Czech Open lovade gott – Faludamerna bärgade en silverpeng efter på vägen fram till finalen bland annat sprungit över Tjeckiens U19-landslag samt tunga team från såväl Finland som Schweiz. Nyligen blev det förlust med 1-3 mot SSL-giganten KAIS Mora i en spelmässigt jämn träningsmatch.
Nu väntar en lång och intensiv säsong med motstånd i form av ett helt gäng Stockholmslag samt Gävlebördiga Strömsbro.
– Hammarby har en tendens att ofta vara farliga och har några SSL-spelare i laget. De grinigaste matcherna är dock av någon anledning alltid mot just Strömsbro, det har utvecklats till ett slags derby mot dem, förklarar Emelie det beska klimatet mellan IBF Falun och gästrikelaget.
Truppen är ung och hungrar efter framgång. Medelåldern tangerar knappa 20 år.
– Vi är några stycken med lite mer rutin och helheten i laget känns genuin, sammanhållningen är väldigt bra.
Klubbemblemet glöder mot en fond av rykande vinnarskallar.
– Både vi spelare och ledarstaben har en vinnarmentalitet, och efter vi förlorat i playoff två år i rad känns det nu som att vi kan gå hela vägen, framhåller Emelie med både förhoppning och beslutsamhet i tonfallet.
Faluns damlag har en lång tradition i landets högsta serie, där man haft sin hemadress inte mindre än 23 säsonger, vilket till dags dato renderat tre SM-silver och sju SM-brons.
– Jag och lagkaptenen Lovisa Bjurell har sagt att vi inte ger oss förrän vi tagit upp Falun till SSL igen.
Nye huvudtränaren Daniel Dalbjer slog redan i somras fast att målsättningen är avancemang till Svenska Superligan, SSL. En målsättning fast förankrad i föreningens hållning.
Det taktiska bygget ritar en robust defensiv som via trygghet bakåt skickar mod framåt att sänka elaka giftgaddar i motståndarnas försvarsvävnad.
– Vi har nött mycket försvarsspel för att vara stabila bakåt, och sedan lagt mer fokus på de offensiva bitarna. Målet är att vi ska vara som allra bäst när det gäller som allra mest, förklarar Emelie Magnusson.
Harmonin visar sig i form av både peppande mentalitet och välmående lagrelationer i anslutning till träningar och matcher.
– Det känns riktigt bra och är kul med innebandy, vi är oerhört sammansvetsade. Det är den bästa stämningen jag varit med om sedan jag tog klivet upp i damlaget, säger Emelie Magnusson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS