ANNONS

Anki Rooslien visar upp en del av det stora tittskåpet som har skapats i Långshyttan.
Foto: Pär Sönnert

Uppskattat tittskåp har skapats i skyltfönstren

LÅNGSHYTTAN Tomma skyltfönster på Hyttgatan har förvandlats till ett stort tittskåp, med olika utställningar. “Det kom 300 personer och tittade första dagen i somras”, säger Anki Rooslien.

I somras öppnades tittskåpet i Långshyttan, i Hedemora kommun. Skyltfönstren hade smyckats med olika saker, vilket blev uppskattade utställningar.
– Det passade bra i somras, när smittspridningen hade gått ner och folk ville ut och hitta på saker. Tittskåpet blev en passande aktivitet att åka till och gå runt och titta på. Även flera hemvändare, som var hemma under sommaren, kom och tittade, säger Anki Rooslien som är ordförande för föreningen Kulturkraft i Långshyttan.

Efter sommarutställningen hölls en julutställning och under 2021 pågår en utställning om Långshyttans AIK.
– LAIK fyller 100 år i år, så deras utställning kommer att visas hela året. Långshyttans Brukshistoriska förening har också en utställning och i maj inleds arbetet med sommarutställningen, årets tema är återbruk, berättar Anki Rooslien.

Fastighetsägaren upplåter lokalen gratis till detta ändamål.
– Vi är väldigt stolta över detta. Vårt mål som förening är att skapa mötesplatser och det har vi verkligen lyckats med här, säger Anki Rooslien.

I lokalerna har det även startats fritidsklubb för barn, i Unga Örnars regi.
– Vi fick frågan om detta och svarade att det bara krävdes att ett par föräldrar ställde upp som ledare och det löste sig. Det känns kul att det har blivit mer aktivitet i lokalerna, säger Anki Rooslien.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 17, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS