ANNONS

Under onsdagen hölls den första av två rekryteringsmässor, fokus var vård och vårdutbildare.
Foto: Rebecca Linder

Uppskattad mässa för sommarens jobb

HEDEMORA. Under onsdagen arrangerade Arbetsförmedlingen en sommarjobbsmässa i Hedemora Folkets Park med arbetsgivare inom vård och omsorg som behöver rekrytera inför sommaren.

Förra året hölls en stor jobbmässa i Avestaparken för såväl vård, industri och handel. Det blev rusning och väldigt trångt på mässan vilket gjorde det svårt för arbetsgivarna att kunna prata i lugn och ro med besökarna.
I år valde därför Arbetsförmedlingen att dela upp det på två mässor. Under onsdagen hölls man första mässan med fokus på vård och vårdutbildare och platsen var Hedemora Folkets Park.

Bland utställarna fanns representanter från båda kommunerna, landstinget, kriminalvården i Sala och olika vårdföretag i området.
Avesta vårdcentral hade representanter på plats och de tror att mässan kan bidra till att man kan undvika krissituationer med brist på personal under sommaren.

– Jag tror inte att det behöver bli någon kris nu till sommaren, men det är viktigt att vi är med nu så att vi hinner rekrytera, säger Renée Bauer Rubin, avdelningschef på Avesta vårdcentral som har 14 000 listade patienter.

Läs mer i kommande helgs nummer av Annonsbladet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS