Uppmuntrande stipendier till förening och kulturliv i Avesta kommun

Djupdalsvägens spårpatrull premieras för det ideella arbetet med fina skidspår. Foto: Pressbild
Djupdalsvägens spårpatrull premieras för det ideella arbetet med fina skidspår.
Foto: Pressbild
Sparbanksstiftelsen Dalarna har delat ut lokala uppmuntringsstipendier till tre verksamheter i Avesta kommun. En florist, en spårpatrull och en speciell musikscen får 10 000 kronor var.
Amanda Bergman Hollingby och Petter Winnberg prisas för en kreativ musikscen, Rockbonden på gården i Näckenbäck, By.
Linda Hansson, Avesta. Linda är florist och har cirka 123 000 följare på sitt instagramkonto Årstidens bästa.

Sparbanksstiftelsen Dalarna har sex förtroenderådsområden i Dalarna. Varje område kan besluta om lokala uppmuntringsinsatser i form av stipendier i dialog med Swedbanks lokala bankkontor.
Den här gången har stiftelsen valt att stödja näringsliv, kultur och idrott inom Avesta kommun. Representanter från stiftelsens förtroenderåd, Ewa Lövgren, Petra Jarlheim och Johannes Kotschy, delade ut priset till glada och tacksamma stipendiater.

På grund av rådande läge skedde utdelningen utomhus hos respektive stipendiat.

2020 års stipendiater är:
Årstidens bästa, Linda Hansson, Avesta.
Linda är florist, ger inredningstips och anordnar bland annat workshops och kurser för både företag och privatpersoner. Årstiden bästa, @arstidensbasta, är ett instagramkonto med vackra bilder av trädgård, blommor och inredning och har ca 123 000 följare. “Linda är en mycket varm och ödmjuk person och bilderna speglar hennes liv och personlighet”.

Skidspåret Djupdalsvägen, Horndal-Garpenberg representeras av Staffan Dickfors, Paul Danielsson med flera.
”Till Djupdalsvägens spårpatrull för alla skidentusiasters stora glädje”. Djupdalsvägens spårpatrull premieras för det ideella arbetet med att se till att det finns fina skidspår för alla skidåkare i södra Dalarna. Spårpatrullen vill gärna förmedla att det blir bäst spår om man spårar på natten, så spåret får frysa under morgontimmarna, enligt chefsmekaniker Jan-Olov Löfgren.

Rockbonden, Gården i Näckenbäck, By. Amanda Bergman Hollingby/Petter Winnberg.
Rockbonden i Näckenbäck skapar med sitt nya initiativ och energi en unik agrar musikalisk mötesplats och affärsidé. Bland kycklingar, höns och jordbruk uppstår i Södra Dalarna en kreativ musikscen, med hög kvalitet, som genererar både bygemenskap och engagemang.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Det blev storslam för Avesta och familjen Duplantis vid Idrottsgalan i måndags. Armand, mamma Helena och pappa Greg blev alla prisade i galan för sportåret 2020.
AVESTA Hon blev elithandbollsspelare. Hon fick endometrios, en smärtsam kvinnosjukdom. Jessica Dickfors från Avesta berättar om en svår kamp, men också om ett mirakel.
Det är många som längtat efter snö och skidåkning – och den som väntar på något gott... I Fornby Klint startade snöläggningen i början på förra veckan och förutsättningarna ser bra ut.