ANNONS

Piyaprapa Suttilee, Auengdoy Andersson och Åsa Karlsson är laddade inför halloweenmys på fredag 30 oktober.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Upplevelser och handel med halloweenmys

På fredag, den 30 oktober, är det rustat för halloweenmys för både stor och liten i Norberg. Vid Klockargårdens blir det gårdsförsäljning med höst- och ljustema och i övrigt bjuds en hel del

– Vi är flera företag som medverkar och det finns mycket gott att ta del av, bland annat kalvdans, thaimat, fisk, tunnbröd med mera, säger Åsa Karlsson som jobbar på Klockargårdens.
För dagen träffas hon tillsammans med Auengdoy Andersson och Piyaprapa Suttilee som också kommer att vara på plats under fredagen.
– Jag ska sälja vårrullar och min kusin Piyaprapa kommer att hjälpa till. Hon är nyinflyttad och bor i Kärrgruvan, säger Auengdoy Andersson.

Auengdoy har bott i Norberg sedan 2013 och hon driver också ett företag på orten.
– Jag trivs jättebra här och det är så roligt att min kusin också flyttat hit, säger hon.
Förutom ätbart är det ett varierat innehåll som står till buds under fredagen. Här ingår hantverk i olika former, liksom upplevelser för alla åldrar.
– Klockargårdens kommer att ha ett eget stånd och ett lotteri. Sen kommer Coop att ge alla utklädda barn en goodiebag och på Ica blir det spindeljakt, säger Åsa Karlsson.

I andra butiker bjuds det på trolldryck och det utlovas halloweenstämning.
– Vi hoppas på många besökare, men att man håller avstånd och respekterar rådande rekommendationer. Men det var inga problem när vi hade skördefest och det tror jag inte det blir nu heller, säger Åsa Karlsson och tillägger att halloweenmyset kör igång klockan 12.00 och pågår fram till klockan 18.00.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS