ANNONS

“Men som för så många andra föreningar så är det svårt med ekonomin och resurser för att upprätthålla den omfattande verksamheten”, säger Charlotta Volkert. United by Football har därför initierat möjlighet att bli månadsgivare och donera 80 kronor i månaden.
Foto: Veronica Rigtorp

United by Football söker 100 månadsgivare

United by Football provar nya grepp för att finansiera sin verksamhet – söker månadsgivare. – Vi söker 100 månadsgivare som vill stötta oss med 80 kronor i månaden, säger Charlotta Volkert,

I januari 2019 startade Charlotta Volkert fotbollsträningar för flickor i Borlänge.
Fotbollsträningarna sker i Västra Borlänge – i stadens mest socioekonomiskt utsatta områden.
– Vi håller till i olika idrottshallar vid Jax, Bullermyren och Tjärna Ängar för att vara nära så det blir lätt för tjejerna och komma. Och direkt efter skoltid för att fånga upp dem, förklarar Charlotta Volkert.

Tjejfotbollen ger unga flickor en möjlighet att utöva en fritidsaktivitet och känna sig mer inkluderade i samhället.
– Målet är att få ut dem i befintligt föreningsliv och hitta en lust till att träna och röra sig.
Idag har United by Football mer än 100 flickor som spelar fotboll efter skolan.
Det initiativ som Charlotta har startat innehåller många aspekter så som integration, folkhälsa och jämställdhet.

Charlotta köper in skor, benskydd och strumpor så de har allt de behöver när de kommer ut i föreningar och även på Uniteds träningar.
– De här vill också ha nya saker och efter snart två år som vi hållit på så ser jag hur de slits och hur de växer ur skorna.
– Men som för så många andra föreningar så är det svårt med ekonomin och resurser för att upprätthålla den omfattande verksamheten, säger Charlotta Volkert.

United by Football har därför initierat en ny möjlighet för den som vill bidra till ett bättre Borlänge. Det handlar om en möjlighet att bli månadsgivare och donera 80 kronor i månaden. Målet är att vi ska hitta 100 personer som vill bidra på det sättet, avslutar Charlotta Volkert.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS