Ungdomarnas idéer tas tillvara i Ludvika

Kommunalråden HåGe Persson och Leif Pettersson tyckte det var extra roligt att kunna presentera kommunutvecklarnas lista med tanke på att ett av kommunens övergripande mål är att Ludvika kommun ska vara en bra kommun att växa upp i.
Kommunalråden HåGe Persson och Leif Pettersson tyckte det var extra roligt att kunna presentera kommunutvecklarnas lista med tanke på att ett av kommunens övergripande mål är att Ludvika kommun ska vara en bra kommun att växa upp i.
Foto: Veronica Rigtorp
Ett kommunövergripande mål i Ludvika kommun är att det ska vara en bra kommun att växa upp i. Kommunen var därför extra glada att nu kunna presentera kommunutvecklarnas lista.

Under sommaren har sju ungdomar haft feriejobb som kommunutvecklare i Ludvika kommun. Det innebär att de först besökt olika verksamheter och lärt sig mer om dem, för att sedan skapa en egen lista med synpunkter.
– Det har kommit fram många bra tankar och idéer och det är klart att vi lyssnar på dem, säger kommunalrådet HåGe Persson.
– Och vi har naturligtvis ambitionen att ta tillvara på och förverkliga ungdomarnas visioner, säger kommunstyrelsens ordförande Leif Pettersson.

På kommunutvecklarnas lista,finns bland annat önskemål om tydligare regler i skolan och där de vill att lärarna måste vara överens om att agera likvärdigt för att öka tryggheten och förbättra arbetsmiljön.
De tycker också att det borde finnas möjlighet att påverka frågor och projekt via ludvika.se, att man kan skicka in tankar och ideér kring detaljplaner och olika pågående projekt på ett enkelt sätt.
En bedjan om att utveckla Väsmanstrand finns också med, där vill ungdomarna se en skatepark.

Andra förslag på ungdomarnas lista är:
✔️ Fler sommarjobb
✔️ Unga rådgivare
✔️ Lärlingsplatser
✔️ Prioriterade klassråd
✔️ Informera om ungdomars rättigheter
✔️ Bra busstrafik
✔️ Fler evenemang
✔️ Mer aktiviteter i byarna
✔️ Synligt miljöarbete
✔️ Marknadsföra yrken
✔️ Fler praktikplatser
✔️ Mer inflytande till unga
✔️ Fler parker och mer blommor
✔️ Utveckla Väsmanstrand
✔️ Utveckla Skuthamn
✔️ Utveckla camping
✔️ Kulturresor i skolan
✔️ Kommunkunskap
✔️ Mer yrkesstolthet i kommunen
✔️ Större utbud för unga
✔️ Marknadsför VBU
✔️ Marknadsför Lupp-enkäten
✔️ Återkoppla till oss unga
✔️ Näringslivet och unga
✔️ Bostäder för unga
✔️ Jämställdhet
✔️ Upplevelser i centrum
✔️ Dålig belysning
✔️ Fler bänkar
✔️ Viktigt med duktiga lärare
✔️ Lyft fram friluftslivet
✔️ Marknadsför trygghetsvandringar
✔️ Marknadsför sociala medier

Kommunen kommer framöver att berätta om åtgärder de gör i samband med det här arbetet.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

En andraplats på samma poäng som seriesegraren. Det blev resultatet för Hedemora FC när de debuterade i division 7 södra Dalarna.
VB Energi har sålt sin största kompletta solcellsanläggning hittills. Anläggningen består av 341 solpaneler som kommer att placeras på fyra stora tak på Brf Målarens fastigheter i Ludvika.
Fem timmar gratis rådgivning för företagare, två timmar för upphandlare och inköpare. Upphandlingsakuten har uppstått för att underlätta just upphandling i coronatider.