ANNONS

Några av de ungdomar som varit med på yogakurserna som genomförts i ett samarbete mellan Ungdomsverket och Dragonfly Studio.
Foto: privat

Ungdomar fick prova på yoga – “Mer harmonisk”

Tack vare Dragonfly Studio och Ungdomsverket i Avesta har ungdomar kostnadsfritt fått prova på yoga vid tio tillfällen. – Det har varit kul och givande, sägerr Nina Hillerström på Dragonfly.

I ett samarbete mellan Ungdomsverket och Dragonfly Studio i Avesta har under hösten och vintern funnits möjlighet för ungdomar att kostnadsfritt prova på yoga.
– Det har varit blandade grupper och många ungdomar har kommit och provat vid ett eller flera tillfällen. Några enstaka killar har också provat, berättar Nina Hillerström, certifierad yogalärare och den som driver Dragonfly Studio.
Syftet har varit att stärka ungdomars och ge dem verktyg att hantera stress.
– Vi har hållit till på Ungdomsverket i Koppardalen. Men sista tillfället var vi i min studio på Kyrkogatan för att ungdomarna skulle kunna känna hur det är att praktisera i en riktig yogastudion med alla hjälpmedel, berättar Nina Hillerström.

Yoga fokuserar på att hitta ett inre lugn och påminna oss om att vi duger som vi är. Under tillfällena har ungdomarna fått varva fysiska övningar och vila för att skapa balans och de har lärt sig att enkla andnings- och avslappningstekniker och meditationer som kan användas i vardagen.
– Det har varit kul och givande! Det är underbart att kunna öppna dörren till yogans förtrollade värld och ge verktyg som stärker kroppen och ger avslappning.

Studion vill genom gratisklasserna för tonåringar ge unga i Avesta verktyg för hälsa och välmående.
– Vi stöder i övrigt regelbundet ett anti-trafficking projekt i Indien. Förra året genomförde vi ett annat lokalprojekt genom en donationsklass för lokala tjejjouren MOA, berättar Nina Hillerström, som undervisat i yoga i tio år.

En som varit med är 15-åriga Alice Westman.
– Jag känner mig mer harmonisk efteråt. Innan visste jag egentligen inte vad yoga var, inte mer än att det var en lugnare form av träning, berättar hon.
Kommer du att fortsätta med yoga?
– Det tror jag, det var en väldigt skön form av träning och vi har verkligen fått prova på vad det är, säger Alice Westman.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS