ANNONS

Saba Hassan, Matilda Wallén och Elin Persson siktar mot nya framgångar för sitt UF-företag Sip and Cycle. Vid distriktsfinalen i Borlänge blev det en vinst och en andra plats, nu är det SM som hägrar.
Foto: Mikael Eriksson

Unga företagare laddar för SM

HEDEMORA. Elin Persson, Matilda Wallén och Saba Hassan som driver UF Sip and Cycle förbereder sig nu inför SM i Ung Företagsamhet.

Med en mugghållare i plast tar nu UF-företaget Sip and Cycle sikte på SM i Ung Företagsamhet. Ett SM som avgörs 16 till 17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö. Där får Elin Persson, Matilda Wallén och Saba Hassan mäta sitt företag med hundratals andra UF-företag från hela landet.

De tog sig vidare till SM-tävlingarna via distriktsfinalen i Borlänge tidigare i vintras där Saba Hassan utsågs till Årets säljare och företaget fick en andra plats i Årets monter.
För att finslipa formen inför SM har Saba fått genomgå en del säljutbildningar där hon fått råd och tips.
– Man måste vara en god lyssnare, man måste lyssna på kunden, säger hon om vad som är hemlighet i att lyckas säljare.

Men det är inte enbart Sabas säljegenskaper som ska skärpas till. Även montern måste uppgraderas. Den monter som de ska hålla till i under SM är fem kvadratmeter större än den de tidigare haft plus att de nu även har väggar som de kan använda sig av.
– Det är som ett helt rum, säger Elin.

Riktigt hur ytan ska disponeras är de inte på det klara än, klart är dock att den gamla patinerade cykeln kommer att få följa med på resan till SM.
Upprinnelsen till att de valde att satsa på en mugghållare till en cykel finns i en upplevelse som Matilda skulle cykla hem med en kopp kaffe i näven.
– Jag spillde överallt, säger hon.

Där och då föddes affärsidén. Första tanken var att designa en egen mugghållare men när de hittade en färdig mugghållare på nätet beslutade de sig för att importera den, och gensvaret har så här länge varit gott. De har lyckats sälja den till både privatpersoner och en del butiker som de fått som återförsäljare.
– Kunderna har varit kreativa, de har hittat egna användningar, skrattar Saba,

Detta då kunderna har kommit på fler användningsområden för mugghållaren än bara till cykel. Barnvagn, gräsklippare och till och med på en rollator är några nya förslag de fått.
Nu är det bara att hålla tummarna att de lyckas på SM där Saba kommer att tävla i klassen Bästa försäljare och företaget i Bästa monter.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 19 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS