ANNONS

En ung trio, bosatta i Säters kommun, har dömts för häleri och ringa narkotikabrott. Häleriet gäller varor som stulits från ett inbrott i Kristinehovs ishall i Säter.
Foto: Karin Diffner

Ung trio döms för häleri efter inbrott i ishallen – stulet godis hittades i bilen

SÄTER z En ung trio, bosatta i Säters kommun, har dömts för häleri och ringa narkotikabrott. Häleriet gäller varor som stulits från ett inbrott i Kristinehovs ishall i Säter.

I mitten av mars i fjol begicks ett inbrott i Kristinehovs ishall i Säter. Under samma natt påträffades en säck med godis, läsk och fikabröd i en bil som den unga trion färdades i.
Detta upptäcktes på en plats i Säters kommun och de tre var även påverkade av hasch, eller annat cannabispreparat, som är narkotikaklassat. En av dem hade kört bilen och döms därför för rattfylleri. Han hade även sju kapslar (S)-pregabalin (V) och 0,35 gram cannabis i sin ägo i bilen, vilket han förnekar då han uppgett att narkotikan tillhörde en annan person.

En av de unga männen har uppgett att han inte minns något från händelsen, då han var påverkad av narkotika och det har gått lång tid. De båda andra har dock berättat att de var ute och åkte bil och att de då träffade en man som de kände igen. Mannen sålde säcken med godis, läst och fikabröd till dem men de unga männen har uppgett att de inte tänkte på om godset kunde vara stulet.

Falu tingsrätt anser att det är bevisat att de tre unga männen befattat sig med stöldgods, som stulits bara ett par timmar tidigare, och att de borde ha insett att godset var stulet. Dessutom konstaterar tingsrätten att trion var påverkade av narkotika.

Den ene mannen döms för häleri, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han döms till att betala 150 dagsböter à 230 kronor, sammanlagt 34 500 kronor.
Den andre mannen döms för häleri och ringa narkotikabrott. Han döms till att betala 130 dagsböter à 160 kronor, sammanlagt 20 800 kronor och ska även stå för kostnaden för provtagning och analys av urin, vilket uppgick till 839 kronor.

Den tredje mannen döms för häleri och ringa narkotikabrott. Han döms till att betala 120 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 6 000 kronor.
Dessutom ska de tre betala 800 kronor vardera till Brottsofferfonden.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 45, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS