ANNONS

Ung trio åtalas för häleri och knarkbrott

SÄTER Tre unga män, i 20-årsåldern, har åtalats misstänkt för häleri och ringa narkotikabrott. Trion misstänkt ha införskaffat stöldgods som stulits från Säters IF Ishockeyförening.

De tre unga männen är i 20-årsåldern. Två av dem är bosatta i Säters kommun och den tredje har tidigare bott i kommunen. De har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för häleri samt varsitt fall av ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska trion, i slutet av mars i fjol, ha köpt eller på annat sätt införskaffat och transporterat godis, fikabröd och dricka som hade stulits från Säters IF Ishockeyförening. Det uppskattade värdet på stöldgodset har beräknats till 4 180 kronor. Detta ska ha skett på en plats i Gustafs i Säters kommun.
Åklagaren skriver i åtalet att de tre unga männen hade skälig anledning att anta att det rörde sig om stöldgods.

Vid samma tillfälle misstänks två av männen även för att ha varit påverkade av hasch eller annat cannabispreparat. De åtalas därför även för ringa narkotikabrott, vilket de erkänner.
Den tredje mannen misstänks för att ha haft 57 kapslar (S)-pregabalin (V), som är narkotikaklassat, samt 0,36 gram cannabis i sin ägo. Han åtalas för ringa narkotikabrott, vilket han förnekar.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter( nr 16, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS