Ung man ska ha försökt köpa sex på hotell

BORLÄNGE En ung man från Rättviks kommun åtalas för försök till köp av sexuell tjänst. Brottet ska ha begåtts på ett hotell i Borlänge.

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Rättviks kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för försök till köp av sexuell tjänst.

Enligt åtalet ska mannen, i slutet av juni i år, ha befunnit sig på ett hotell i Borlänge och då försökt skaffa sig en tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning. Han ska ha tagit kontakt med en kvinna, som sålde sex via en kontaktannons på Internet, och sedan sökt upp henne på hotellet.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt förhör med en polis som vittnat om omständigheterna kring varför mannen kom att misstänkas för brottet. Åklagaren lägger även fram material från en mobiltelefon visade chatthistorik och sökhistorik.

Den åtalade mannen vidgår delar av händelseförloppet men bestrider ansvar för brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 37, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE Den taxiförare som i somras körde på flera personer i centrala Borlänge har nu åtalats. Han misstänks för försök till mord samt flera fall av grov misshandel.
50-årsjubilerande syjunta firade med kaffekalas, skratt och gamla minnen.
Borlänges nya säkerhetscentscentral ska stödja medarbetare i utsatta arbetssituationer, hantera larm och därmed spara miljoner kronor till kommunen varje år.