ANNONS

Ung man misstänks för smitningsolycka

HEDEMORA En ung man från Hedemora kommun har åtalats efter en trafikolycka. Mannen ska ha kört en fyrhjuling in i ett hus och sedan smitit från platsen. Två personer ska ha skadats.

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för smitning från trafikolycksplats, vållande till kroppsskada och olovlig körning.

Enligt åtalet ska mannen, i slutet av maj i år, ha kört en fyrhjuling på Sätervägen i Hedemora kommun och då orsakat en trafikolycka genom att köra in i ett hus. Sedan ska han ha lämnat platsen utan att försöka hjälpa någon skadad person, tillkalla ambulans samt lämna uppgifter om sig själv. Dessutom ska han inte ha haft rätt att framföra fyrhjulingen.

Två andra personer ska, enligt åtalet, ha varit passagerare på fyrhjulingen och de båda ska ha skadats i olyckan. Åklagaren skriver i åtalet att föraren varit oaktsam eftersom han “i alkoholpåverkat tillstånd framfört fyrhjulingen i hög hastighet med två passagerare samt att han trots uppmaning inte saktade ner eller stannade”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, de båda passagerarna samt med personen som bor i huset som fyrhjulingen ska ha krockat med, samt med ett vittne till händelsen. Åklagaren lägger även fram fotografier från olycksplatsen samt analysresultat och körkortsuppgifter vilket åklagaren anser visar att mannen var berusad och saknade behörighet att köra fyrhjulingen.

Den åtalade mannen medger ansvar för smitning. I övrigt bestrider han ansvar.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 37, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS