ANNONS

Ung man åtalas för utpressning mot närstående

HEDEMORA En ung man från Hedemora kommun har åtalats misstänkt för flera brott. Det handlar bland annat om två fall av utpressning och misshandel.

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av utpressning, två fall av misshandel, samt ett fall av olaga hot. Brotten ska ha begåtts i Hedemora kommun samt i Uppsala.

Enligt åtalet ska mannen, fler gånger i slutet av juli i år, ha slagit en närstående person med ett bälte och en elkabel. Vid samma period ska han även, efter misshandel och hot om mer våld, ha förmått personen att swisha pengar till honom. Han ska även ha förmått personen att kontakta andra personer och be dem föra över pengar till mannen, vilket en av dem ska ha gjort.

Mannen ska även ha hotat att döda den närstående personen om hen inte betalade honom en summa pengar. Han ska även ha misshandlat personen genom att slå hen med en nyckelknippa på handen eller armen.

Slutligen ska mannen även ha utpressat en annan närstående person, som ska ha bevittnat den ena misshandeln, genom att uppmana denne att swisha honom 1 000 kronor.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, med målsägandena samt ett par vittnen som bland annat berättat om de skador de sett på den ena målsäganden samt hur de båda målsägandena har uppträtt och vad de har berättat för vittnena om händelserna.
Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 39, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS