ANNONS

Två tonåringar från Falu kommun har dömts för flera brott, begångna i hemkommunen. De har bland annat knivrånat en person.
Foto: Arkiv

Ung duo knivhotade till sig 200 kronor – döms för flera brott

FALUN Två tonåringar från Falu kommun har dömts för flera brott, begångna i hemkommunen. De har bland annat knivrånat en person och en av dem har misshandlat två personer.

I mitten av maj 2020 misshandlade en av dem en annan tonåring, vid en skola i Falu kommun. Målsäganden fick flera slag i ansiktet.
I slutet av juli samma år brukade samma dömde tonåring cannabispreparat, som är narkotikaklassat, på en plats i Falu kommun.

Ett halvår senare, i början av januari 2021, slog han en annan man i huvudet, på en plats i Falu kommun.
I mitten av maj 2020 köpte den nu dömda duon lösgodis i en butik i Falun. Men de vägde en betydligt mindre mängd godis än vad de plockade på sig och betalade bara tre kronor för godiset, som var värt 89 kronor.

Duon rånade en annan person i Falun, i början av januari 2021, genom att tvinga personen att ta ut 200 kronor till dem. Detta gjordes när personen hotades med kniv. Genom att titta på övervakningsfilmer från platsen anser Falu tingsrätt att det står klart att det är de båda tonåringarna som begått brottet.
Tonåringarna har förnekat samtliga brott.

Den förste tonåringen döms för rån, ringa bedrägeri, ringa narkotikabrott samt två fall av misshandel. Han döms till ungdomsvård med särskild föreskrift samt till 50 timmars ungdomsvård.

Den andre döms för misshandel, rån och ringa bedrägeri. Han döms till 70 timmars ungdomstjänst. Däremot frikänns han från misstankar om grovt hemfridsbrott och ofredande, brott som skulle ha begåtts i hemkommunen.

En tredje tonåring var åtalad misstänkt för grovt hemfridsbrott och grov misshandel men Falu tingsrätt anser att det inte är bevisat att han begått dessa brott och därför frikänns han från dessa brottsmisstankar.
Dessutom ska duon, enskilt eller solidariskt med varandra, betala skadestånd till målsägandena.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Falun) nr 25, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS