ANNONS

Två unga män har dömts vid Falu tingsrätt för flera brott, som begåtts i Hedemora, Fagersta och Falu kommun. De döms bland annat för en misshandel i centrala Hedemora, i december 2019.
Foto: Arkiv

Ung duo döms för misshandel i centrala Hedemora

HEDEMORA Två unga män har dömts för flera brott, som begåtts i Hedemora, Fagersta och Falu kommun. De döms bland annat för en misshandel i centrala Hedemora, i december 2019.

Slutet av november 2019 uppstod ett bråk på en skola i Hedemora kommun. Två av de inblandade frikänns från misstankarna om misshandel, då Falu tingsrätt anser att det inte går att bevisa att de gjort sig skyldiga till brott. En annan av de unga männen, en ung man från Falu kommun, som medverkade i bråket slog sönder en tallrik och gick mot de andra unga männen med en skärva. Enligt honom var det bara för att skrämmas men vittnen har sett att han gjorde utfall mot duon och skar en reva i den ena personens jacka. Han döms därför för försök till misshandel.

Ett par dagar senare, i början av december 2019, uppstod bråk i centrala Hedemora, mellan flera personer. Vissa av dem har hävdat att de inte ens befann sig i kommunen vid denna tidpunkt, men de har pekats ut av vittnen till händelsen. Falu tingsrätt anser att är bevisat att två av ynglingarna ska dömas för misshandel.

Två andra unga män, från Hedemora kommun, frikänns från misstankarna om grov misshandel, vilket skulle ha skett vid samma tillfälle.
En av de som dömdes för misshandel, mannen från Falu kommun, döms även för skadegörelse, efter att ha slagit sönder en fönsterruta i centrala Falun i juni 2020. Vid samma tillfälle hade han även en kniv på sig, vilket inte var befogat. Han döms därför även för skadegörelse och knivinnehav.

I början av januari i år körde samme man bil i Falun trots att han saknade körkort och hade rökt hasch, som är narkotikaklassat. Han döms därför även för rattfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott. Påföljden blir villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd till målsägandena.

Den andre mannen som dömdes för misshandeln i Hedemora är i 20-årsåldern och bosatt i Västmanland. Han döms till skyddstillsyn för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och två fall av misshandel. Brotten har begåtts i Hedemora och Fagersta kommun. Däremot frikänns han från misstankar om mened, vilket skulle ha skett vid en rättegång i Falu tingsrätt i mitten av mars 2020.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 25, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS